NIA dans

Een uniek BODY-MIND-SOUL bewegingsconcept

Wat is NIA?

 

Voel jij je ook vaak moe of uitgeblust? Weet je soms geen blijf met je emoties? Verlang je naar meer balans en innerlijke rust?

 

NIA is een fusion van oosterse en westerse bewegingen die gebaseerd zijn op de natuurlijke bewegingen en functies van je spieren, bindweefsel en skelet. Deze bewegingen bevorderen een algehele balans en zorgen voor een vermeerdering van ENERGIE, VEERKRACHT en VREUGDE die doorwerkt op alle levensdomeinen. NIA biedt een work-out voor ons lichaam, inspireert onze geest en geeft ruimte aan onze emoties.


NIA
staat voor Neuro-Muscular Integrative Action en is een uniek Body-Mind-Soul bewegingsconcept en een combinatie van:

 • Dance Arts (Duncan dance, moderne dans en jazz)
 • Healing Arts (yoga, Alexandertechniek en Feldenkrais) en
 • Martial Arts (Aikido, Tai Chi en Taekwondo)

 

NIA inspireert tot een levensstijl die je eigen lichaamsintelligentie respecteert en je lichaamsbewustzijn verhoogt. Je krijgt meer voeling met wat er in je leeft. Je voelt je steeds meer thuis in je lichaam en in de wereld. Je leert je behoeftes en grenzen beter kennen. Dit bevordert de relatie met zowel jezelf als met anderen.

 

Een NIA les is puur genieten! We dansen op blote voeten en vaak ook op prachtige muziek die speciaal voor NIA gecomponeerd werd. Een NIA les bestaat uit afwisseling tussen hoofdzakelijk vaste combinaties, gericht op het bevorderen van de balans tussen onze linker- en rechterhersenhelft en  biedt ook ruimte aan vrije bewegingen. Als je NIA danst, zal je na een tijdje merken dat je mobiliteit en stabiliteit, je flexibiliteit en wendbaarheid, alsook je balans en kracht verbeteren.

 

Iedereen kan NIA dansen!

 

NIA maakt gebruik van variaties in bewegingssnelheid, bewegingsgrootte en intensiteit. Dansers worden aangemoedigd om naar hun lichaam te luisteren en hun bewegingen af te stemmen op hun individuele noden en mogelijkheden. Geen voorkennis of ervaring met dans, yoga of oosterse krijgskunsten nodig. Dansen verbindt mensen van verschillende leeftijden, achtergrond, gender, etniciteit, lichamelijke conditie, … Iedereen is welkom! Nia is voor iedereen!

 

Waarom NIA dansen?

 

NIA biedt een ruime waaier aan voordelen:

 • leuke cardio work-out voor het hele lichaam met een programma dat geschikt is voor alle leeftijden, interesses en niveaus van lichamelijke conditie
 • je ervaart meer vitaliteit en meer zelfvertrouwen, een betere gezondheid, een blijer en fitter gevoel
 • je traint je botten, gewrichten, bindweefsel en spieren
 • je merkt een verbeterde mobiliteit en stabiliteit, flexibiliteit en wendbaarheid, balans en kracht
 • je versterkt het hart, de longen en je immuunsysteem en verbetert de bloedsomloop en lymfedrainage
 • NIA is een manier om meer harmonie en innerlijke rust te bereiken en helpt bij het omgaan met de dagelijkse stress

Wekelijkse groepslessen op maandag

 

Vanaf september 2023 organiseren we elke week (behalve tijdens schoolvakanties) een NIA dansgroepsles op maandagavond van 20u00 tot 21u00 in het Sportcomplex van Kessel-Lo, Stadionlaan 4 (zaal C). Je komt wanneer het je past. Dit is geen vaste reeks. Onze enthousiaste docente Floor zal je met veel plezier begeleiden tijdens deze bewegingsbeleving. Floor is trouwens ook onze Adfysio psychotherapeute.

 

 

Gratis proefles

 

We starten met een gratis proefles op maandag 11 september en die is volledig volzet. Maar geen nood, je kunt nog steeds een gratis les proberen op een ander moment.

 

 1. Registreer je eenmalig via https://adfysio.clubplanner.be of download de gratis ‘My Clubplanner’ app op je smartphone.
 2. Selecteer in onze webshop een losse les aan twv 15 euro.
 3. Nadat je een losse beurt voor een groepsles hebt aangeduid, vergeet dan niet om de code GRATISLES (1 woord en met hoofdletters) in te geven om eenmalig een les gratis uit te proberen. Om de korting van 15 euro te ontvangen, activeer  deze door op ’toepassen’ te klikken of op het cadeau icoontje.
 4. Boek dan je les op een moment van jouw keuze. Ga naar ‘Adfysio Planning‘ op je Clubplanner account en kies je les (reserveren kan tot 2u voor aanvang van de les).
 5. Jouw les is geboekt! Bekijk het overzicht van je boekingen bij ‘Mijn Reservaties‘ op je Clubplanner account. Annuleren? Dit kan kosteloos tot 24u voor aanvang van de les via ‘Mijn Reservaties‘.

Nog vragen?

Stuur ons gerust een mailtje naar groepslessen@adfysio.be en we helpen je graag verder.