NIA dans

Een uniek BODY-MIND-SOUL bewegingsconcept

Wat is NIA?

 

Voel jij je ook vaak moe of uitgeblust? Weet je soms geen blijf met je emoties? Verlang je naar meer balans en innerlijke rust?

 

NIA is een fusion van oosterse en westerse bewegingen die gebaseerd zijn op de natuurlijke bewegingen en functies van je spieren, bindweefsel en skelet. Deze bewegingen bevorderen een algehele balans en zorgen voor een vermeerdering van ENERGIE, VEERKRACHT en VREUGDE die doorwerkt op alle levensdomeinen. NIA biedt een work-out voor ons lichaam, inspireert onze geest en geeft ruimte aan onze emoties.


NIA
staat voor Neuro-Muscular Integrative Action en is een uniek Body-Mind-Soul bewegingsconcept en een combinatie van:

  • Dance Arts (Duncan dance, moderne dans en jazz)
  • Healing Arts (yoga, Alexandertechniek en Feldenkrais) en
  • Martial Arts (Aikido, Tai Chi en Taekwondo)

 

NIA inspireert tot een levensstijl die je eigen lichaamsintelligentie respecteert en je lichaamsbewustzijn verhoogt. Je krijgt meer voeling met wat er in je leeft. Je voelt je steeds meer thuis in je lichaam en in de wereld. Je leert je behoeftes en grenzen beter kennen. Dit bevordert de relatie met zowel jezelf als met anderen.

 

Een NIA les is puur genieten! Een NIA les bestaat uit afwisseling tussen hoofdzakelijk vaste combinaties, gericht op het bevorderen van de balans tussen onze linker- en rechterhersenhelft en  biedt ook ruimte aan vrije bewegingen. Als je NIA danst, zal je na een tijdje merken dat je mobiliteit en stabiliteit, je flexibiliteit en wendbaarheid, alsook je balans en kracht verbeteren. We dansen op prachtige muziek die speciaal voor NIA gecomponeerd werd. Je danst NIA op blote voeten, op kousen met anti-slipzool of met lichte, flexibele (sport)schoenen (en niet met stevige sportschoenen).

 

Iedereen kan NIA dansen!

 

NIA maakt gebruik van variaties in bewegingssnelheid, bewegingsgrootte en intensiteit. Dansers worden aangemoedigd om naar hun lichaam te luisteren en hun bewegingen af te stemmen op hun individuele noden en mogelijkheden. Geen voorkennis of ervaring met dans, yoga of oosterse krijgskunsten nodig. Dansen verbindt mensen van verschillende leeftijden, achtergrond, gender, etniciteit, lichamelijke conditie, … Iedereen is welkom! Nia is voor iedereen!

 

Waarom NIA dansen?

 

NIA biedt een ruime waaier aan voordelen:

  • leuke cardio work-out voor het hele lichaam met een programma dat geschikt is voor alle leeftijden, interesses en niveaus van lichamelijke conditie
  • je ervaart meer vitaliteit en meer zelfvertrouwen, een betere gezondheid, een blijer en fitter gevoel
  • je traint je botten, gewrichten, bindweefsel en spieren
  • je merkt een verbeterde mobiliteit en stabiliteit, flexibiliteit en wendbaarheid, balans en kracht
  • je versterkt het hart, de longen en je immuunsysteem en verbetert de bloedsomloop en lymfedrainage
  • NIA is een manier om meer harmonie en innerlijke rust te bereiken en helpt bij het omgaan met de dagelijkse stress

Wekelijkse groepslessen

 

We organiseren opnieuw wekelijkse NIA danslessen vanaf 16 september 2024 op maandagavonden van 19u45 tot 20u45 in de zaal van De Boomgaard, Wilselsesteenweg 68 in Kessel-Lo. Dit is geen vaste reeks dus je komt mee dansen wanneer het je past. Iedereen welkom! Onze enthousiaste docente Ingrid Dekeyser zal je met veel plezier begeleiden tijdens deze bewegingsbeleving.

 

 

Gratis proefles voor nieuwe leden

 

Nog nooit een les gevolgd bij Adfysio? We bieden je heel graag een GRATIS GROEPSLES aan. Stuur ons een mailtje op groepslessen@adfysio.be en we bezorgen jou een code zodat jij een gratis les kan volgen (eenmalig per persoon). Graag tot binnenkort op de mat.

Nog vragen?

Stuur ons gerust een mailtje naar groepslessen@adfysio.be en we helpen je graag verder.