Looptraining in Leuven

Individuele begeleiding en/of begeleid in kleine groep

Bij onze multidisciplinaire praktijk Adfysio in Kessel-Lo kan je een individueel looptrainingsprogramma volgen en/of deelnemen aan een wekelijkse groepsles looptraining.

Looptraining heeft veel voordelen op fysiek en mentaal vlak:

 

 1. Looptraining helpt je uithoudingsvermogen en conditie te verbeteren.
 2. Het geeft een boost aan je immuunsysteem waardoor de kans dat je ziek wordt van een virale infectie kleiner wordt.
 3. Loop je, dan is dat goed voor je hart en bevordert het de werking van je bloedsomloop.
 4. Lopen in de buitenlucht en in de natuur heeft positieve effecten op je mentaal welzijn en vermindert het risico op een depressie of burn-out.
 5. Je concentratievermogen en focus zal verbeteren.
 6. Je zelfvertrouwen vergroot omdat je weet waar je best op kan letten tijdens het lopen en dit op een bewuste en begeleide manier doet.
 7. Je stressniveau zal afnemen en je veerkracht vergroot. Tijdens het lopen kan je immers opgekropte of een teveel aan energie kwijt en kan je vaak ervaringen een plaats geven of krijg je een bepaald inzicht.
 8. Je leert je lichaam (beter) kennen en je zal (stress-) signalen ervan beter begrijpen en herkennen. Niet alleen tijdens het lopen maar ook in het dagdagelijkse leven.
 9. Je voelt je opgewekt want er komen endorfines (geluksstofjes) vrij (runners´ high).
 10. Je voelt je na het lopen trots en opgeladen omdat je tijd hebt gemaakt voor jezelf en voor je gezondheid. Deze positieve energie geef je door aan anderen.

Individueel looptrainingsprogramma op jouw maat

Een individueel looptrainingsprogramma op jouw maat is zowel voor de volledig onervaren loper als ervaren lopers die zich bijvoorbeeld willen voorbereiden om een (halve) marathon te lopen zoals de Eindejaarscorrida in Leuven, de 20 km door Brussel of de Antwerp Marathon. In dit begeleid loopprogramma komt het multidisciplinaire karakter van ons Adfysio team jou volledig ten goede. Personal Trainer Yannick leg het je graag even uit.

Na een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten om te kijken of het klikt en om eventuele vragen te beantwoorden, vul jij thuis een vragenlijst in over je verwachtingen, medische geschiedenis, voeding, levensstijl, …. Dan starten we met een loopanalyse begeleid door een van onze sportkinesisten om te kijken hoe jouw huidige looptechniek is en je krijgt advies waar je best op let. Als we van mening zijn dat je beter niet zou lopen alvorens een bepaalde blessure genezen is, dan zullen we je dat ook adviseren. Op basis van al deze informatie en jouw eigen planning (werk, huishouden, hobby’s), creëert Yannick dan een persoonlijk loopschema voor jou waarmee jullie samen aan de slag kunnen.

> Lees meer over ons individueel trainingsprogramma

Wekelijkse les looptraining in kleine groep

De wekelijkse looptraining in kleine groep organiseren we vanaf donderdag 7 maart om 18u00. We starten met een warm-up aan De Boomgaardsite, Wilselsesteenweg 68 in Kessel-Lo en vandaar gaan we naar het Provinciaal Domein in Kessel-Lo. Je loopt onder de begeleiding van Personal Trainer Yannick. Na de looptraining is er ook een cooling-down.

 

Gratis proefles

 

We bieden je heel graag 1 gratis groepsles aan. Als je de promocode nog niet hebt gebruikt, kan je die gebruiken om een groepsles te proberen. Hoe doe je dit?

 • Jij selecteert een losse beurt twv 15 euro in onze Clubplanner webshop
 • Je geeft de code GRATISLES in (1 woord en gebruik hoofdletters).
 • Je kiest daarna zelf je groepsles.

Deze code is een cadeautje van ons, zowel voor onze vertrouwde klanten als nieuwe klanten en kan eenmalig gebruikt worden per persoon voor 1 groepsles. Geef de code gerust door aan geïnteresseerden.

Tarieven

 

Na het volgen van je gratis proefles, kan je ervoor kiezen om andere lessen te boeken met een losse beurt of koop je een beurtenkaart aan, die per les voordeliger is. Als je een beurt(enkaart) bij Adfysio aankoopt, laat dit je toe om alle groepslessen te volgen. Je hoeft dus niet te kiezen voor enkel en alleen looptraining maar kunt ook yoga, pilates, NIA dans en/of krachttraining volgen. Geen enkele les maakt deel uit van een reeks en je kunt altijd aansluiten.

 

Vergeet niet je les te reserveren

 

Je kunt nu al de groepsles looptraining reserveren vanaf maart. Nadat je een losse beurt of een beurtenkaart voor een groepsles hebt aangekocht, vergeet dan niet om je les vooralsnog te boeken op het moment van jouw keuze:

 1. Registreer je eenmalig via https://adfysio.clubplanner.beof download de gratis My Clubplanner app op je smartphone.
 2. Ga naar ‘Adfysio Planning‘ op je Clubplanner account en kies je les (reserveren kan tot 2u voor aanvang van de les).
 3. Jouw les is geboekt! Bekijk het overzicht van je boekingen bij ‘Mijn Reservaties‘ op je Clubplanner account. Annuleren? Dit kan kosteloos tot 24u voor aanvang van de les via ‘Mijn Reservaties‘. Binnen de 24u kan enkel kosteloos door het e-mailen van een doktersbriefje.