Pilates lessen en stijlen in Leuven

Find your movement, find your balance, find your strength.

Wat kun je verwachten van Pilates

 

Pilates is een workout methode die de nadruk legt op diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding. De techniek werd tijdens de Eerste Wereldoorlog ontwikkeld door de Duitse uitvinder Joseph Pilates. Pilates noemde zijn methode Contrology omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen. De nadruk van de methode ligt op de spieren, die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Pilates bestaat uit een reeks van vloeiende oefeningen die uitermate geschikt zijn om weer te starten met sporten na een revalidatie, een kwetsuur of bevalling. De meer inspannende vorm (d.i. intermediate) daagt je meer uit en vraagt wel degelijk een lichamelijke inspanning. Samengevat is Pilates een ideale mix tussen inspanning, ademhaling en
stretching die zowel inspannend als ontspannend zal aanvoelen op fysiek en mentaal niveau.

Als osteopaat en revalidatiedeskundigen raden we Pilates vaak aan als sport, zowel curatief als preventief.

 

Schrijf je hier in voor de Pilates sessie

Ontdek de principes van Pilates

Ademhaling

 

In alle oefeningen en bewegingen wordt de ademhaling geïntegreerd. Zo behouden we onze focus en vergroten we de zuurstoftoevoer. Een doelgerichte correcte ademhalingstechniek helpt om het lichaam te stretchen en spanning los te laten.

Centrering

 

Elke beweging gaat van binnen (ook wel het Powerhouse genoemd) naar buiten. Alle energie voor de oefeningen komt uit het krachtcentrum en vloeit voort naar andere lichaamsdelen. De meeste Pilatesoefeningen zijn direct of indirect gericht op het verstevigen van dit inwendig korset.

Concentratie

 

Concentratie is de belangrijkste factor in de verbinding tussen lichaam en geest. In alle oefeningen geven we aandacht aan de bezigheid in het moment. Na de les ervaar je een gevoel van rust. Je hoofd is leeg en je bent meer in contact met je lichaam.

Controle

 

Pilates vereist volledige beheersing van je lichaam en geest. Iedere beweging voeren we nauwkeurig uit. Zo hebben we volledige controle over de uitgevoerde bewegingen. Wist je trouwens dat leren bewegen vanuit controle je zelfvertrouwen geeft?

Precisie

 

Alle oefeningen tijdens onze sessie hebben een duidelijke structuur, vorm en optimale dynamiek. Het helpt verkeerde bewegingspatronen te herprogrammeren wat resulteert in een betere lichaamshouding waardoor het ook helpt in het voorkomen van blessures.

Vloeiende bewegingen

 

De volledige sessie bestaat uit een vloeiende opeenvolging van oefeningen. Deze manier van bewegen verhoogt de soepelheid van gewrichten en spieren terwijl het lichaam getraind wordt in het verlengen en bewegen in een ritme.

Pilates lessen

Soft Pilates

 

In deze pilates les ligt het tempo wat lager, de bewegingen zijn wat rustiger, in combinatie met een bewuste ademhaling. Er wordt gefocust op het versterken van de gewrichten en de ruggengraat, alsook werken we aan een gezonde basishouding. Wie graag op een rustige en bewuste manier zijn lichaam wilt versterken en verstevigen, kan dat in deze les doen, met voldoende aandacht voor de eigen grenzen en noden. Deze toegankelijke les biedt veel ruimte voor aanpassingen en correcties bij bepaalde klachten, kwetsuren of ouderdomskwaaltjes. Ook ideaal voor te starten met sporten tijdens of vlak na je revalidatie.

 

> Voor wie? Alle niveaus welkom. Eerder voor beginnelingen of mensen die het graag rustig willen houden.

> Schrijf je hier in voor Soft Pilates

Pilates All Levels (= alle niveaus)

 

Iedereen kan aan deze les deelnemen, er worden steeds verschillende variaties getoond en uitgelegd. Je kan dus zelf kiezen hoe ver je je verdiept in de houding en in samenspraak met je lichaam kan je jezelf meer uitdagen of je basishouding versterken en verdiepen. We zoeken steeds de balans tussen uitdaging en versterking, met respect voor je eigen lichaam en grenzen.

 

Er is ook zeker ruimte voor jou als je een meer ervaren pilates beoefenaar bent. Onze ervaren lesgevers geven jou met gemak moeilijkere opties indien nodig. Ook Pilates Intermediate beoefenaars zijn dus zeker welkom in deze All Levels lessen!

 

 

> Voor wie? Alle niveaus welkom, beginnelingen én gevorderden.

> Schrijf je hier in voor Pilates All Levels

Spicy Pilates 

 

Hou je van iets meer uitdaging? Dan is de Spicy Pilates iets voor jou. De Spicy Pilates is hetzelfde als de Pilates All Levels maar met iets meer pit. Verwacht je niet alleen aan de klassieke pilates oefeningen maar ook een beetje meer kracht training en er durft al eens een cardio oefening tussen zitten.  Iedereen kan aan deze les deelnemen als je houdt van wat uitdaging, want er worden steeds verschillende variaties getoond en uitgelegd.

 

 

> Voor wie? Alle niveaus welkom, beginnelingen die houden van uitdaging, intermediate beoefenaars én gevorderden.

> Schrijf je hier in voor de Spicy Pilates

Yogalates

 

Yogalates is een combinatie van yoga en pilates. Yoga- en pilateshoudingen wisselen elkaar af, waardoor je de voordelen van beiden hebt. We gaan in deze les de core versterken, rug- en buikspieren trainen, alsook de flexibiliteit van ons lichaam verhogen. We werken steeds samen met de ademhaling, waardoor we op een bewuste manier ons lichaam krachtiger en soepeler maken. Deze combinatie van yoga en pilates draagt bij tot het verbeteren van je lichaamshouding.

 

 

> Voor wie? Alle niveaus welkom. Geen ervaring in pilates of yoga vereist.

> Schrijf je hier in voor Yogalates