Kinderyoga

Wekelijkse groepslessen & vakantiekampjes
voor kinderen van het 1e tem 6e leerjaar

 

Waarom kinderyoga?

 

Kinderen ervaren in deze tijd – net als volwassenen – veel stress. Een les kinderyoga is ideaal om met hiermee te leren omgaan.

Door middel van yoga houdingen (vaak uitgewerkt in een yoga verhaal), mindfulness oefeningen en spelletjes en rustgevende verhalen kan een kind tot rust komen. Tevens bevordert het hun zelfvertrouwen, concentratie, fantasie en creativiteit. In een kinderyogales mogen en kunnen de kinderen helemaal zichzelf zijn.

 

Het motto van de les is dan ook: niks moet, alles kan en mag maar met respect naar de ander toe.

 

De voordelen

 

Yoga voor kinderen heeft verschillende voordelen:

  • verhogen van het concentratievermogen en focus
  • bewust worden van het lichaam en bevorderen van een positief zelfbeeld
  • verhoogde flexibiliteit en spierkracht
  • het kalmerende effect vermindert stress en angst en helpt om beter te slapen
  • veel aandacht voor een gezonde lichaamshouding, essentieel in tijden waar kinderen vaak in een kromme houding voor een scherm zitten

Groepsles op woensdag

 

Elke woensdag wordt er in Kessel-Lo (Leuven) op een speelse manier gewerkt rond ademhaling, relaxatie en beweging. Je kind hoeft zich trouwens niet te engageren voor een hele reeks, je kan week tot week zien of het past en kiezen wanneer hij of zij naar de yogales komt! Deze lessen gaan niet door tijdens de schoolvakanties, maar wel onze leuke yogakampdagen. Per les werken we vaak ook een thema uit gelijklopend met de tijd van het jaar (feestdagen, seizoenen).

 

De lessen kinderyoga gaan elke woensdag door van 14u tot 15u (1e t.e.m. 6e leerjaar), behalve tijdens de schoolvakanties, in de voormalige en gerenoveerde kleuterschoolsite ‘De Boomgaard’, Wilselsesteenweg 68 in Kessel-Lo. Bij mooi weer, genieten we van yoga in de tuin.


Hoe schrijf je je kind in?

Je kan eerst in onze webshop een losse les of beurtenkaart (5, 10 of 20 beurten) aankopen. Daarmee kan je je kind dan inschrijven voor de lessen. Je kind hoeft zich niet te engageren voor een hele reeks; je kan van week tot week zien of het past en kiezen wanneer hij of zij naar de yogales komt!

 

Gratis proefles

  1. Registreer je eenmalig via https://adfysio.clubplanner.be of download de gratis ‘My Clubplanner’ app op je smartphone.
  2. Selecteer in onze webshop een losse les aan twv 15 euro.
  3. Nadat je een losse beurt voor een groepsles hebt aangeduid, vergeet dan niet om de code GRATISLES (1 woord en met hoofdletters) in te geven om eenmalig een les gratis uit te proberen. Om de korting van 15 euro te ontvangen, activeer  deze door op ’toepassen’ te klikken of op het cadeau icoontje.
  4. Boek dan je les op een moment van jouw keuze. Ga naar ‘Adfysio Planning‘ op je Clubplanner account en kies je les (reserveren kan tot 2u voor aanvang van de les).
  5. Jouw les is geboekt! Bekijk het overzicht van je boekingen bij ‘Mijn Reservaties‘ op je Clubplanner account. Annuleren? Dit kan kosteloos tot 24u voor aanvang van de les via ‘Mijn Reservaties‘.

Nog vragen?

Stuur ons gerust een mailtje naar groepslessen@adfysio.be en we helpen je graag verder.