fbpx

Kinderyoga

Wekelijkse groepslessen & vakantiekampjes
voor kinderen van het 1e tem 6e leerjaar

 

Waarom kinderyoga?

 

Kinderen ervaren in deze tijd – net als volwassenen – veel stress. Een les kinderyoga is ideaal om met hiermee te leren omgaan.

Door middel van yoga houdingen (vaak uitgewerkt in een yoga verhaal), mindfulness oefeningen en spelletjes en rustgevende verhalen kan een kind tot rust komen. Tevens bevordert het hun zelfvertrouwen, concentratie, fantasie en creativiteit. In een kinderyogales mogen en kunnen de kinderen helemaal zichzelf zijn.

 

Het motto van de les is dan ook: niks moet, alles kan en mag maar met respect naar de ander toe.

 

De voordelen

 

Yoga voor kinderen heeft verschillende voordelen:

 • verhogen van het concentratievermogen en focus
 • bewust worden van het lichaam en bevorderen van een positief zelfbeeld
 • verhoogde flexibiliteit en spierkracht
 • het kalmerende effect vermindert stress en angst en helpt om beter te slapen
 • veel aandacht voor een gezonde lichaamshouding, essentieel in tijden waar kinderen vaak in een kromme houding voor een scherm zitten

Groepsles op woensdag

 

Elke woensdag wordt er in het Sportcomplex van Kessel-Lo op een speelse manier gewerkt rond ademhaling, relaxatie en beweging. Je kind hoeft zich trouwens niet te engageren voor een hele reeks, je kan week tot week zien of het past en kiezen wanneer hij of zij naar de yogales komt! Deze lessen gaan niet door tijdens de schoolvakanties, maar wel onze leuke yogakampdagen. Per les werken we vaak ook een thema uit gelijklopend met de tijd van het jaar (feestdagen, seizoenen).

De lessen kinderyoga gaan elke woensdag door van 14u tot 15u (1e t.e.m. 6e leerjaar), behalve tijdens de schoolvakanties, dan organiseren we kinderyoga kampdagen. De wekelijkse lessen gaan door in het Sportcomplex van Kessel-Lo (Stadionlaan, 4) in Zaal A.


Hoe schrijf je je kind in?

Je kan eerst in onze webshop een losse les of beurtenkaart (5, 10 of 20 beurten) aankopen. Daarmee kan je je kind dan inschrijven voor de lessen. Je kind hoeft zich niet te engageren voor een hele reeks; je kan van week tot week zien of het past en kiezen wanneer hij of zij naar de yogales komt!

Zomer kinderyoga kampdagen

 

Van 21 tem 25 augustus organiseren we telkens van 9u tot 12u een kinderyoga kampdagje op de pop-up locatie van de voormalige schoolsite De Boomgaard in Kessel-Lo. Elke dag is er een ander leuk thema en geniet je kind van yoga, relaxatie, creatieve spelletjes, dans, zingen en knutselen. Bij mooi weer trekken we erop uit in de tuin. Jij kiest welke dag(en) je komt, maar schrijft je wel op voorhand in.

 

Hoe schrijf je je kind in?

Je neemt je agenda erbij en kiest welke data je kind graag deze leuke en creatieve yogakampdag zou volgen. Je selecteert hier een of meerdere kinderyoga kampdagen voor 30 euro/dag. Schrijf je je kind in 1 keer in voor de 5 achtereenvolgende dagen, dan kies je best de ‘reeks kinderyogakampje 21-25/08/2023’ en betaal je 125 euro (maw slechts 25 euro/dag).

 

Praktisch

 • Alle kinderyoga kampdagen zullen plaatsvinden op de pop-up locatie van de voormalige schoolsite De Boomgaard, Wilselsesteenweg 68 in Kessel-Lo.
 • De kinderyogakampdagen gaan door van 9u00 tot 12u00. Je kind is welkom van 8u30 tot 12u30.
 • Neem een drinkfles mee en je eigen tienuurtje. Er wordt kraantjeswater voorzien maar geen eten.
 • Zorg dat je kind kleding aan heeft die gemakkelijk zit en vuil mag worden. Bij mooi weer, trekken we naar buiten. We organiseren ook creatieve knutsel- en verfactiviteiten.
 • Al het creatief en yogamateriaal wordt door ons voorzien.
 • We kunnen je geen fiscaal attest meegeven voor het volgen van deze kampdagen.
 • Heeft je kind bepaalde allergieën of een medische geschiedenis waarvan we best op de hoogte zijn, gelieve dit door te mailen naar groepslessen@adfysio.be.

Nog vragen?

Stuur ons gerust een mailtje naar groepslessen@adfysio.be en we helpen je graag verder.