Kinderyoga regio Leuven

Kinderyoga op jouw school of tijdens een kinderfeestje (1e tem 6e leerjaar)

 

Waarom kinderyoga?

 

Kinderen ervaren in deze tijd – net als volwassenen – veel stress. Een les kinderyoga is ideaal om met hiermee te leren omgaan.

Door middel van yoga houdingen (vaak uitgewerkt in een yoga verhaal), mindfulness oefeningen en spelletjes en rustgevende verhalen kan een kind tot rust komen. Tevens bevordert het hun zelfvertrouwen, concentratie, fantasie en creativiteit. In een kinderyogales mogen en kunnen de kinderen helemaal zichzelf zijn.

 

Het motto van de les is dan ook: niks moet, alles kan en mag maar met respect naar de ander toe.

 

De voordelen

 

Yoga voor kinderen heeft verschillende voordelen:

  • verhogen van het concentratievermogen en focus
  • bewust worden van het lichaam en bevorderen van een positief zelfbeeld
  • verhoogde flexibiliteit en spierkracht
  • het kalmerende effect vermindert stress en angst en helpt om beter te slapen
  • veel aandacht voor een gezonde lichaamshouding, essentieel in tijden waar kinderen vaak in een kromme houding voor een scherm zitten

Kinderyoga op jouw school of tijdens je feestje

 

Adfysio heeft al in het verleden enkele samenwerkingen aangegaan met lagere scholen die op wekelijkse basis kinderyoga wilden aanbieden op hun school. Fantastisch vinden we dat! Graag geven we ook op jouw school of kinderfeestje kinderyoga. Onze fijne yogadocente Joke komt dan naar de school om op een speelse manier te werken rond ademhaling, relaxatie en beweging met een groepje kinderen. Deze lessen gaan niet door tijdens de schoolvakanties. Per les werken we vaak ook een thema uit gelijklopend met de tijd van het jaar (feestdagen, seizoenen).

 

Hoe kan jij kinderyoga organiseren op je school/tijdens een kinderfeestje?

 

Neem contact met ons op via e-mail en laat ons het volgende weten:

 

  • of het gaat over een eenmalige les in het kader van een event, schoolthema, kinderverjaardagsfeestje, … Of jullie verkiezen om een wekelijkse yogales te organiseren (bv een reeks van 10 lessen)
  • welke leeftijd de kinderen hebben
  • over hoeveel kinderen het gaat/kan gaan
  • over welke periode/datum het gaat
  • op welke locatie de yogales doorgaat

 

We nemen dan zo snel mogelijk contact met jullie op om jullie in te lichten over de prijs, praktische afspraken bv over het yogamateriaal, …

 

Trouwens, wil je graag als leerkracht onder de collega’s, een deugddoende yogasessie organiseren, dat kan natuurlijk ook! Of liever een pilates sessie, een core stability les, high intensity circuit training of NIA dans. Dat kan ook! Mail ons met je vraag.

Nog vragen?

Stuur ons gerust een mailtje naar groepslessen@adfysio.be en we helpen je graag verder.