fbpx

Kinderyoga

Kinderyoga: lessenreeks

 

Kinderen ervaren in deze tijd – net als volwassenen – veel stress. Een les kinderyoga is ideaal om met hiermee te leren omgaan. 

Door middel van yoga houdingen (vaak uitgewerkt in een yoga verhaal), mindfulness oefeningen en spelletjes en rustgevende verhalen kan een kind tot rust komen. Tevens bevordert het hun zelfvertrouwen, concentratie, fantasie en creativiteit. In een kinderyogales mogen en kunnen de kinderen helemaal zichzelf zijn.

Het motto van de les is dan ook: niks moet, alles kan en mag maar met respect naar de ander toe.

 

Per les werken we vaak ook een thema uit gelijklopend met de tijd van het jaar (feestdagen, seizoenen) en uiteraard kunnen de kindjes ook hun eigen thema’s aanbrengen. 

 

Yoga voor kinderen heeft verschillende voordelen : verhogen van het concentratievermogen en focus, bewustworden van het lichaam en bevorderen van een positief zelfbeeld, verhoogde flexibiliteit en spierkracht. Het kalmerende effect vermindert stress en angst en helpt om beter te slapen. Er is ook veel aandacht voor een gezonde lichaamshouding, essentieel in tijden waar kinderen vaak in een kromme houding voor een scherm zitten.

 

Laat je kind kennismaken met deze vorm van yoga tijdens onze gratis proefles op 2 februari. Schrijf je kind in voor de proefles door een e-mail te sturen naar groepslessen@adfysio.be. Het is steeds mogelijk om in te stappen in deze yoga lessenreeks, zonder enige vorm van ervaring. De kinderyoga docent zal je kind met open armen verwelkomen! 

 

Praktische info

  • Alle kindjes van het 1e, 2e en 3e leerjaar zijn welkom. Dat is leeftijd 6 tot 8 of 9 jaar
  • Op 02/02 vindt er een gratis proefles plaats, zodat je kan kijken of je kind het leuk vindt. Daarna kan je je inschrijven voor een 10-lessenreeks die loopt van 09/02 t.e.m. 04/04 (geen les tijdens de krokusvakantie & de paasvakantie). Je kind kan op eender welk moment instappen in de reeks, zolang er nog plaats is.
  • De lessen vinden steeds plaats van 16u-17u.

 

Nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje naar groepslessen@adfysio.be en we helpen jullie graag verder!

 

Schrijf je kind hier in voor Kinderyoga. Je kan hier een beurtenkaart aankopen waarmee je jouw kind kan inschrijven voor de lessen.