fbpx

Yoga lessen en stijlen in Leuven

In de yogastudio van Adfysio in Kessel-Lo (Leuven) bieden we verschillende stijlen aan. Om optimaal te kunnen genieten van een yogales is het belangrijk om een stijl te kiezen die bij jouw vaardigheid en verwachting past. Ontdek hieronder ons uitgebreid aanbod voor volwassenen. Op woensdag bieden wij ook kinderyoga aan.

Relax Yoga (Yin)

 

Deze yin yoga is een vorm van yoga waarbij je niet dynamisch van de ene
houding in de andere gaat. Je blijft daarentegen lang in één houding,
waardoor er bewust niet gewerkt wordt op de spieren maar wel op het
onderliggend bindweefsel. Deze vorm van yoga is populair bij mensen die wat ouder zijn en last hebben reuma, fybromyalgie of chronische pijn/vermoeidheid. Daarnaast beoefenen veel sporters relax yoga om blessures te vermijden. Heb je last van terugkomende nek- en rugklachten of spanningshoofdpijn? Relax yoga kan ook hier verbeteringen of zelfs verdwijning tot gevolg hebben. We werken tijdens deze sessies op verschillende mentale energiebanen en meridianen om blokkades vrij te maken. Mensen die kampen met een burn-out, depressie of stressgevoelens hebben baat bij deze vorm van yoga.

 

> Alle niveaus, ook beginners welkom

> Elke dinsdag om 19u05, woensdag om 11u10 en vrijdag om 09u35. Op vrijdag kan je de les ook online volgen.

> Schrijf je hier in voor de Relax Yoga (Yin)

Soft Yoga

 

Soft Yoga is een rustige yogastijl en toegankelijk voor iedereen, beginners, mensen met blessures, postrevalidatie, ouderen, … Een les met veel variatie waarbij de focus steeds ligt op zachtheid. Je komt tot rust lichamelijk, mentaal en emotioneel waarbij je je eigen grenzen respecteert.  Dit kan dmv meditatie, ademhalingsoefeningen, kleine bewegingen en/of rustgevende zittende of liggende houdingen.

 

> Alle niveaus, ook beginners welkom

> Elke maandag om 11u. Deze les kan je ook online volgen.
> Schrijf je hier in voor de Soft Yoga

Yogalates

 

Yogalates is een combinatie van yoga en pilates. Yoga- en pilateshoudingen wisselen elkaar af, waardoor je de voordelen van beiden hebt. We gaan in deze les de core versterken, rug- en buikspieren trainen, alsook de flexibiliteit van ons lichaam verhogen. We werken steeds samen met de ademhaling, waardoor we op een bewuste manier ons lichaam krachtiger en soepeler maken. Deze combinatie van yoga en pilates draagt bij tot het verbeteren van je lichaamshouding.

 

> Alle niveaus, ook beginners welkom

> Elke dinsdag om 18u00 en elke zaterdag om 11u30. De les op zaterdag wordt in het Engels gedoceerd.

> Schrijf je hier in voor Yogalates

Yin Yang Yoga

 

Balans: daar draait het om in deze Yin Yang les. We wisselen rustige, stabiele yin houdingen af met meer dynamische yang oefeningen.

 

Wist je dat yin yoga werkt op de bindweefsels, waardoor ons lichaam meer soepel wordt? Yang yoga daarentegen werkt meer op de spieren en op het sterker maken van ons lichaam. In deze les ervaar je dus de perfecte combinatie van kracht en flexibiliteit.
We brengen ons lichaam in balans door het enerzijds te versterken en anderzijds te versoepelen.

 

Ook op mentaal niveau gaan we op zoek naar die balans. Bij de yang oefeningen komt er veel energie vrij, waardoor we ons vitaler voelen. In een yin houding train je je concentratievermogen en oefen je op het loslaten van je gedachten. Geniet van de vele voordelen van deze unieke Yin Yang Yoga!

 

> Alle niveaus, ook beginners welkom

> Elke maandag om 19u05, woensdag om 09u00, donderdag om 20u10, vrijdag om 18u00 en zondag om 10u05. De les op woensdag wordt in het Engels gedoceerd.

> Schrijf je hier in voor de Yin Yang Yoga

Dynamic Hatha Flow Yoga

 

Dynamic Hatha Flow Yoga is een dynamische yogales en kan aanvoelen als een echte work-out! In deze Hatha Yoga les werken we enerzijds op fysiek vlak,
waarbij we het lichaam sterker en flexibeler maken. We doen dit op een bewuste manier door de continue dagelijkse stroom aan gedachten even
on hold te zetten. Zo wordt er ruimte gecreëerd om aandachtig met lichaam én geest bezig te zijn, in het hier en nu.

 

> Voor sportievelingen en zij die al minstens 10 actieve yogalessen hebben gevolgd

> Elke zaterdag om 10u05 en elke zondag om 09u00.

> Schrijf je hier in voor de Dynamic Hatha Flow Yoga

Intensive Vinyasa Yoga

 

Hou je van een combinatie van kracht, uithouding en balans? Dan is deze les iets voor jou!

Vinyasa Yoga Flow is een dynamische en energieke les. We flowen van de ene houding naar de andere, het tempo ligt dus iets hoger dan bij een Hatha Yoga les. Bij deze uitdagende les is je volle aandacht steeds bij het veranderen van de houdingen. Je bouwt kracht en warmte op in het lichaam, terwijl je rust creëert in je hoofd. De ideale combinatie om op een bewuste manier jezelf uit te dagen.

 

> Voor gevorderden en sportievelingen die houden van een uitdaging

> Elke maandag om 08u00, dinsdag om 20u10, woensdag om 20u10, donderdag om 19u05 en vrijdag om 08u30. De lessen op maandag, dinsdag en vrijdag kunnen ook online gevolgd worden. De les op woensdag wordt in het Engels gedoceerd.

> Schrijf je hier in voor de Intensive Vinyasa Yoga

Prenatale Yoga

 

Prenatale yogalessen zijn uniek ontworpen om aanstaande moeders te ondersteunen in hun zwangerschap. Tijdens de les gebruiken we ademhaling en specifieke lichaamshoudingen om een ​​gezonde geest en lichaam te behouden. Je kunt ademhalingsoefeningen, stretching en versterkende bewegingen verwachten die je veerkracht vergroten en je zowel fysiek als mentaal voorbereiden op de bevalling en daarna. Herstellende houdingen en begeleide ontspanning stellen je in staat om te vertragen en te ontspannen. Een perfecte me-time om naar jezelf te luisteren en je lichaam en geest fit te houden in deze bijzondere periode van je leven.

Zolang je arts je groen licht heeft gegeven om lichamelijk actief te blijven tijdens de zwangerschap, is prenatale yoga een ideale activiteit voor alle aanstaande moeders. De lessen zijn bedoeld voor alle trimesters. Voorafgaande yoga-ervaring is niet nodig – de lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht hun ervaring. Onze gespecialiseerde yogalerares Marta zorgt voor de nodige instructies en aanpassingen voor zowel beginners als gevorderden.

 

> Voor zwangeren vanaf 14 weken en bij groen licht van je dokter.

> Elke  woensdag om 18u00. Deze les wordt in het Engels gedoceerd.

> Schrijf je hier in voor Prenatale Yoga

Women’s Yoga (postnatal friendly)

Women’s Yoga is een zachte yogales waarin we oefeningen doen die specifiek gericht zijn op het vrouwelijke lichaam. We werken enerzijds op het versterken van het aantal spiergroepen zoals de bekkenbodemspieren en op het versterken van de rug en de buik en trachten anderzijds ook een gevoel van totale ontspanning te bereiken. Tijdens deze les leer je om intuïtief te luisteren naar je lichaam en wat het nodig heeft.  We doen ook een aantal relaxatieoefeningen, zodat je even rust vindt en echt kan focussen op jezelf. We werken steeds samen met de ademhaling om verbinding te maken tussen geest en lichaam.

 

In deze les creëren we ook een veilige en comfortabele omgeving waar vrouwen, van eender welke leeftijd of levensfase, zich op hun gemak kunnen voelen.

 

Deze les is ook ‘postnatal friendly’: dat betekent dat als je nog in de postnatale fase zit, dit een ideale manier is om terug in beweging te komen. De lesgever is ook opgeleid in postnatale yoga en zal je de juiste cues kunnen geven om op een veilige manier de les mee te volgen. Wanneer je dan uiteindelijk graag toch nog wat meer pit wilt in een les en jezelf terug meer wilt uitdagen, kan je overschakelen naar een andere les in ons aanbod zoals dynamische hatha yoga of pilates!

 

> Uitsluitend vrouwen. Alle niveaus welkom. Pas bevallen? Je bent welkom vanaf 8 weken na je bevalling en bij groen licht van je dokter.

> Elke woensdag om 19u05. Deze les wordt in het Engels gedoceerd.

> Schrijf je hier in voor de Women’s Yoga (postnatal friendly)

Hoe boek ik een les?

Stap 1:

Registreer via adfysio.clubplanner.be

Stap 2:

Koop een beurtenkaart of een losse beurt naar keuze in onze webshop

Stap 3:

Ga naar Adfysio Planning en kies een les naar keuze
Online beurtenkaarten geven enkel toegang tot online lessen, met een live beurtenkaart kan je enkel live lessen volgen

Stap 4:

Jouw les is geboekt
Bekijk het overzicht van je boekingen bij "Mijn Reservaties". Annuleren kan tot 3u op voorhand via Mijn Reservaties

Stap 1:

Registreer via adfysio.clubplanner.be

Stap 2:

Koop een beurtenkaart of een losse beurt naar keuze in onze webshop

Stap 3:

Ga naar Adfysio Planning en kies een les naar keuze
Online beurtenkaarten geven enkel toegang tot online lessen, met een live beurtenkaart kan je enkel live lessen volgen

Stap 4:

Jouw les is geboekt
Bekijk het overzicht van je boekingen bij "Mijn Reservaties". Annuleren kan tot 3u op voorhand via Mijn Reservaties