Yoga lessen en stijlen in Leuven

In de yogastudio van Adfysio (Diestsesteenweg 178) en de pop-up site De Boomgaard (Wilselsesteenweg 68) in Kessel-Lo (Leuven) bieden we verschillende yogastijlen aan. Om optimaal te kunnen genieten van een yogales is het belangrijk om een stijl te kiezen die bij jouw vaardigheid en verwachting past. Ontdek hieronder ons uitgebreid aanbod voor volwassenen in volgorde van lagere tot hogere intensiteit, behalve de doelgroepgerichte yogastijlen zoals de kinderyoga (1e tem 6e leerjaar), de prenatale yoga (voor zwangeren) en de menoyoga (voor vrouwen in de perimenopauze).

Relax Yin Yoga – alle niveaus

 

Deze yin yoga is een vorm van yoga waarbij je niet dynamisch van de ene houding in de andere gaat. Je blijft daarentegen lang in één houding, vaak een zittende of liggende houding. In yin yoga wordt er bewust niet gewerkt wordt op de activatie van spieren maar wel op het onderliggend bindweefsel waarbij we de zwaartekracht gebruiken en ‘yoga props’ zoals yogakussens, yogablokjes, yogariemen, een dekentje, …  We werken tijdens deze sessies op verschillende mentale energiebanen en meridianen om blokkades vrij te maken.

 

> Voor wie? Alle niveaus (ook beginners) en leeftijden (vanaf 15 jaar) welkom. Mensen die kampen met een burn-out, depressie of stressgevoelens hebben ook baat bij deze vorm van yoga. Deze vorm van yoga is populair bij mensen die last hebben reuma, fybromyalgie of chronische pijn/vermoeidheid. Daarnaast beoefenen veel sporters relax yoga om blessures te vermijden. Heb je last van terugkomende nek- en rugklachten of spanningshoofdpijn? Relax yin yoga kan ook hier verbeteringen of zelfs verdwijning tot gevolg hebben.

> Wat mag je verwachten? Meditatie, ademhalingsoefeningen, vooral zittende en liggende yin yoga houdingen en een eindrelaxatie. We maken gebruik van onze zwaartekracht (en niet de activatie van spieren) en yogamateriaal om zo opties te kunnen bieden voor jouw lichaam.

> Schrijf je hier in voor de Relax Yin Yoga

Soft Yin Yang Yoga – alle niveaus

 

Soft Yin Yang Yoga is een les met veel variatie waarbij de focus steeds ligt op zachtheid. Elke les is anders. Je komt tot rust lichamelijk, mentaal en emotioneel waarbij je je eigen grenzen respecteert.

Balans: daar draait het om in deze Yin Yang les. We wisselen rustige, stabiele yin houdingen af met meer dynamische yang oefeningen.

 

Wist je dat yin yoga werkt op de bindweefsels, waardoor ons lichaam meer soepel wordt? Yang yoga daarentegen werkt meer op de spieren en op het sterker maken van ons lichaam. In deze les ervaar je dus de perfecte combinatie van kracht en flexibiliteit.
We brengen ons lichaam in balans door het enerzijds te versterken en anderzijds te versoepelen.

 

Ook op mentaal niveau gaan we op zoek naar die balans. Bij de yang oefeningen komt er veel energie vrij, waardoor we ons vitaler voelen. In een yin houding train je je concentratievermogen en oefen je op het loslaten van je gedachten. Geniet van de vele voordelen van deze unieke Yin Yang Yoga!

 

> Voor wie? Alle niveaus, ook beginners welkom. Toegankelijk voor iedereen, beginners, mensen met blessures, postrevalidatie, ouderen, …

> Wat mag je verwachten? Meditatie, ademhalingsoefening, zittende en liggende yin yoga houdingen waarbij we langer in de houding blijven afgewisseld met zachte bewegingen en aangepaste zonnegroeten. En natuurlijk een eindrelaxatie. Focus blijft liggen op zachtheid.

> Schrijf je hier in voor de Soft Yoga

Yogalates – alle niveaus

 

Yogalates is een combinatie van yoga en pilates. Yoga- en pilateshoudingen wisselen elkaar af, waardoor je de voordelen van beiden hebt. We gaan in deze les de core versterken, rug- en buikspieren trainen, alsook de flexibiliteit van ons lichaam verhogen. We werken steeds samen met de ademhaling, waardoor we op een bewuste manier ons lichaam krachtiger en soepeler maken. Deze combinatie van yoga en pilates draagt bij tot het verbeteren van je lichaamshouding.

 

> Voor wie? Alle niveaus, ook beginners krijgen opties.

> Wat mag je verwachten? Meditatie, ademhaling, flowende bewegingen, balanshouding, core oefeningen, eindrelaxatie

> Schrijf je hier in voor Yogalates

Gentle Hatha Yoga & Guided XL Meditation (post-natal friendly)

 

This class focuses on the fundamental elements of Hatha Yoga, including physical postures (asanas), breath control (pranayama), and relaxation techniques. Through a series of guided movements and mindful breathing, you’ll improve flexibility, build strength, and develop a greater sense of body awareness. We’ll end with a long guided meditation so you can fully unwind. This class will be taught in English.

 

> For who? This class is perfect for individuals of all skill levels, from beginners to advanced yogis. This class is also very post-natal friendly.

> What to expect? Meditation, breathing techniques, sun salutations, movement, guided meditation into end relaxation.

> Register here for the Gentle Hatha Yoga & Guided Meditation

Stretch & Relax

 

Deze les is ideaal als je heel je lichaam wil stretchen. Niet alleen om soepel te worden én te blijven maar ook als je al andere sporten doet, zoals een High Intensity Circuit Training, Core Stability, lopen, fietsen, … Onderzoek heeft uitgewezen dat het rekken en strekken van je lichaam hoort bij een work-out. Hierdoor verklein je de kans op blessures, blijft je lichaam soepel, verbetert het je slaapkwaliteit, vermindert het rugpijn, nek- en schouderpijn.

 

> Voor wie? Alle niveaus, ook voor sportievelingen

> Wat kan je verwachten? Stretchoefeningen, ademhalingsoefening, eindrelaxatie.

> Schrijf je hier in voor de Stretch & Relax

Vinyasa Flow Yoga  – jij kiest: Easy of Intensive

 

Hou je van een combinatie van kracht, uithouding en balans? Dan is deze les iets voor jou!

Vinyasa Yoga Flow is een dynamische en energieke les. We flowen van de ene houding naar de andere, het tempo ligt dus iets hoger dan bij de Gentle Hatha Yoga of de Soft Yin Yang les. Bij deze uitdagende les is je volle aandacht steeds bij het veranderen van de houdingen. Je bouwt kracht en warmte op in het lichaam, terwijl je rust creëert in je hoofd. De ideale combinatie om op een bewuste manier jezelf uit te dagen.

 

> Voor wie is de easy vinyasa flow? Het tempo in de easy vinyasa flow yoga ligt laag en is een mooie voorbereiding om stapsgewijs sterker en flexibeler te worden op een fijne manier.

> Voor wie is de intensive vinyasa flow? Voor gevorderden en sportievelingen die houden van een uitdaging. Je hebt al zeker 10x een gentle hatha yogales en/of een easy vinyasa flow les gevolgd en wenst wat meer uitdaging.

> Wat mag je verwachten? Meditatiemoment (mindfullness en/of ademhalingoefeningen), zonnegroeten (of variaties hierop), balanshoudingen, flowen, meeslepende muziek, eindrelaxatie. Elke keer een andere les.  Creativiteit en variatie.

> Schrijf je hier in voor de Easy of de Intensive Vinyasa Flow Yoga

Prenatale Yoga

 

Prenatale yogalessen zijn uniek ontworpen om aanstaande moeders te ondersteunen in hun zwangerschap. Tijdens de les gebruiken we ademhaling en specifieke lichaamshoudingen om een ​​gezonde geest en lichaam te behouden. Je kunt ademhalingsoefeningen, stretching en versterkende bewegingen verwachten die je veerkracht vergroten en je zowel fysiek als mentaal voorbereiden op de bevalling en daarna. Herstellende houdingen en begeleide ontspanning stellen je in staat om te vertragen en te ontspannen. Een perfecte me-time om naar jezelf te luisteren en je lichaam en geest fit te houden in deze bijzondere periode van je leven.

Zolang je arts je groen licht heeft gegeven om lichamelijk actief te blijven tijdens de zwangerschap, is prenatale yoga een ideale activiteit voor alle aanstaande moeders. De lessen zijn bedoeld voor alle trimesters. Voorafgaande yoga-ervaring is niet nodig – de lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht hun ervaring.

 

> Voor wie? Voor zwangeren vanaf 14 weken en bij groen licht van je dokter. Onze gespecialiseerde yogalerares Marta zorgt voor de nodige instructies en aanpassingen voor zowel beginners als gevorderden.

> Wat mag je verwachten? Ademhaling, stretching, versterkende bewegingen en specifieke lichaamshoudingen voor zwangeren om een ​​gezonde geest en lichaam te behouden.

> Schrijf je hier in voor Prenatale Yoga (taught in English)

Kinderyoga: 1e tem 6e leerjaar

 

Kinderen ervaren in deze tijd – net als volwassenen – veel stress. Een les kinderyoga is ideaal om met hiermee te leren omgaan.

Door middel van yoga houdingen (vaak uitgewerkt in een yoga verhaal), mindfulness oefeningen en spelletjes en rustgevende verhalen kan een kind tot rust komen. Tevens bevordert het hun zelfvertrouwen, concentratie, fantasie en creativiteit. In een kinderyogales mogen en kunnen de kinderen helemaal zichzelf zijn.

 

Het motto van de les is dan ook: niks moet, alles kan en mag maar met respect naar de ander toe.

 

> Voor wie? Kinderen van het 1e tem het 6e leerjaar

> Wat mag je kind verwachten? Yogahoudingen, beweging, relaxatie oefeningen, creatief spelletje, plezier en rust

> Schrijf je kind hier in voor kinderyoga

Menoyoga: yoga voor de (peri)menopauze

 

Elke maand kom je samen met een groep vrouwen om yoga te beoefenen specifiek voor deze levensfase. Daarbij werken we rond de symptomen van de (peri)menopauze, en ontdek je hoe je jezelf hierin met yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie kan ondersteunen. Want er is veel dat je zelf in handen kan nemen.

 

Tegelijk zijn de lessen een aangename, veilige plek om ervaringen uit te wisselen met elkaar, en in alle kwetsbaarheid en openheid te verbinden met vrouwen in dezelfde levensfase. Goed om weten: tot rust komen, staat in elke les voorop. Want dat is dé behoefte die we allemaal gemeenschappelijk hebben in de (peri)menopauze.

 

> Voor wie? Uitsluitend vrouwen.

> Wat mag je verwachten? Meer uitleg over een bepaald symptoom van de menopauze en yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie oefeningen om met dit symptoom te kunnen omgaan. De les eindigt met een relaxatieoefening De focus van elke les ligt op ontspanning.

> Schrijf je hier in voor Menoyoga

Hoe boek ik een les?

Stap 1:

Registreer via adfysio.clubplanner.be

Stap 2:

Koop een beurtenkaart of een losse beurt naar keuze in onze webshop

Stap 3:

Ga naar Adfysio Planning en kies een les naar keuze
Online beurtenkaarten geven enkel toegang tot online lessen, met een live beurtenkaart kan je enkel live lessen volgen

Stap 4:

Jouw les is geboekt
Bekijk het overzicht van je boekingen bij "Mijn Reservaties". Annuleren kan tot 3u op voorhand via Mijn Reservaties

Stap 1:

Registreer via adfysio.clubplanner.be

Stap 2:

Koop een beurtenkaart of een losse beurt naar keuze in onze webshop

Stap 3:

Ga naar Adfysio Planning en kies een les naar keuze
Online beurtenkaarten geven enkel toegang tot online lessen, met een live beurtenkaart kan je enkel live lessen volgen

Stap 4:

Jouw les is geboekt
Bekijk het overzicht van je boekingen bij "Mijn Reservaties". Annuleren kan tot 3u op voorhand via Mijn Reservaties