fbpx

Valérie 

Valérie is het gezicht van Adfysio. Zij werkt al jarenlang als kinesitherapeute en osteopate. Ook in haar vrije tijd is ze geïnteresseerd in sport en het fysieke lichaam. Ze heeft zelf al heel wat ervaring met pilates en volgde dan ook een professionele opleiding als pilates instructor. Haar ervaring als kinesitherapeute en osteopate, in combinatie met haar passie voor pilates, maakt dat zij jou een veilige, alsook dynamische les kan aanbieden, aangepast aan jouw specifieke noden.

 

Valerie geeft de Soft Pilates om 9u30 op dinsdag en donderdag. Je kunt deze les ook online volgen.

Els 

Els leerde al van jongsafaan de eerste pilatesprincipes kennen tijdens haar opleiding ballet en hedendaagse dans. Als pilatesinstructor geeft ze vaak extra informatie over het deel van het lichaam dat getraind wordt, alsook geeft ze graag verschillende variaties. Je leert in haar lessen hoe je jezelf kan uitdagen mét respect voor je lichaam en grenzen. Els praktiseert al jarenlang yoga en werkt ook bij Yogalife Brussel als assistente in het opleiden van nieuwe lesgevers. Na haar Hatha Yoga opleiding, specialiseerde ze zich in Yin Yoga en Yoga Nidra, waardoor ze alle tricks in huis heeft om lichaam en geest in balans te brengen.

 

Els geeft op dinsdagavonden de Yogalates Open Level om 18u00 en de Relax Yin Yoga om 19u05.

Joni 

Op zoek naar een uitlaatklep die ook haar gezondheid zou verbeteren, besloot Joni yoga eens te proberen. En al snel, was ze verknocht. Ze werd sterker, leniger, kortom gezonder, én haar geluksgevoel steeg. Dankzij yoga is ze vaker de persoon die ze graag wil zijn: evenwichtiger, krachtiger, rustiger, energieker, geduldiger. Het kriebelde om zich te verdiepen en verschillende gecertificeerde opleidingen in vinyasa, yin en restoratieve yoga volgden.

 

Haar gevarieerde, doordacht opgebouwde lessen hebben een speelse mix tussen motiverende energie en zachte ontspanning. Joni hecht groot belang aan jezelf kunnen zijn, jezelf ontdekken en daarbij respect hebben voor je eigen grenzen. Door haar niet te stillen honger naar leergierigheid, volgt ze zelf nog steeds les en neemt ze met veel plezier deel aan workshops en trainingen.

 

Joni geeft de Intensive Vinyasa Yoga op dinsdagavonden om 20u10 en op vrijdagochtenden om 08u30. Op maandag geeft ze de Soft Yoga om 11u00 en op vrijdag Relax Yin Yoga om 10u35. Elke les die Joni doceert, kan je ook online volgen.

Lore

Lore is Pilates instructor sinds 2008. Ze gaf dit initieel geïntegreerd in haar werk als Personal Trainer, later begon ze met groepslessen. Nu begeleidt ze mensen in groep en privé met meditatie, mindfulness en yoga, maar Pilates blijft deel uitmaken van haar aanbod omdat het belangrijk is in een breder aspect van welzijn. Pilates werkt namelijk aan de ‘core’, de ‘powerhouse’ en de houding van het lichaam. Als je goede rompspieren hebt, een trotse, open houding, dan heeft dit een rechtstreeks effect op hoe je je voelt en op wat je uitstraalt, wat dan weer invloed heeft op de rest van je leven. De combinatie Pilates, meditatie en juiste voeding en beweging kan diepe transformaties in mensen teweeg brengen. Pilates geeft de krachtige, lichamelijke kern (buik, bekken, rug, nek) die je correcter laten bewegen in het dagelijkse leven en in andere sporten. Een goede lichaamshouding geeft zelfvertrouwen, meer energie en weerbaarheid, minder stress en rug- en nekklachten, een betere spijsvertering/darmwerking… Lore legt veel focus op techniek en heeft een goed oog in het zien van hoe de beweging wordt uitgevoerd door iemand en hoe deze te corrigeren. Haar instructies en begeleiding zorgen ervoor dat Pilates het beste tot zijn recht kan komen door juist aan te leren en uit te voeren. Het wordt gegeven in kleinere groepen, zoals dat best is voor Pilates. Vraag haar zeker hoe te starten en te verbeteren.

 

Lore geeft de Pilates Open Level les op zaterdagochtend om 9u en de Dynamic Hatha Flow Yoga om 10u05.

Sofie

Klein, blond en hevig maar op de yogamat de rust zelve.
De aandacht voor de kracht van het nu en het (h)erkennen van eigen grenzen, brachten meer balans in haar leven en al snel werd het Yoga met de grote Y.

 

Vaak zal je haar horen zeggen “glow in the flow”, haar favoriete uitspraak. De aanstekelijke gloed die je krijgt, vind je dan ook terug in haar yoga stijl.
Hedendaags met een luchtig kantje. Down to earth.

 

Haar opleiding Prana Vinyasa Flow® van 200u heeft ze gevolgd bij Nele Van Poucke (affiliaat van Shiva Rea) en ze is Yoga Alliance gecertificeerd.
Verder heeft ze haar vervolgopleiding van 500u vervolmaakt bij My Vinyasa Practice onder leiding van Michelle Young. Ze heeft ook bijkomstig opleidingen gevolgd tot mindfulness coach en als trainer en sportbegeleider (Sport Vlaanderen en ADEPS (Wallonië en Brussel)).

 

Door haar biomedische achtergrond is ze eveneens geïnteresseerd en geschoold in anatomie wat belangrijk is om blessures te voorkomen en aanpassingen te geven.

 

Sofie geeft de lessen Yin Yang Yoga op maandagavond om 19u05 en de les  Core Stability op maandagavond om 20u10.

Kata

Kata is een yoga- en pilates instructor. Ze deelt graag haar passie met haar studenten. Het creëren van een aangename en warme omgeving tijdens haar lessen vindt ze enorm belangrijk. Haar prioriteit is dat iedereen zich veilig en comfortabel voelt tijdens de houdingen. Het doel van Kata is om energie en vitaliteit te verspreiden tijdens haar lessen.

 

Ze hecht veel belang aan het volgen van je eigen tempo, met respect voor je eigen lichaam. Bij de oefeningen geeft ze verschillende aanpassingen, zodat iedereen zijn eigen niveau volgen.

 

Kata geeft op woensdagen Pilates Open Level om 10u05 en om 20u10. Op zaterdag geeft ze Yogalates om 11u30. Kata doceert in het Engels.

Sonja

Sonja geeft al meer dan 12 jaar verschillende fitnessgroepslessen. Nadat zij 8 jaar geleden kanker kreeg en een stapje terug moest zetten, gebruikte ze deze tijd om zich verder te ontwikkelen en bij te scholen. Zo is zij ook Personal trainer,  Pilatesinstructor,  Hatha Yoga teacher en Restorative Yoga teacher. Sonja blijft zich bijscholen en volgt nog opleidingen Mindfulness coach en  Craniosacraal. Ze is dankbaar voor haar leven en al de verrijkende opleidingen. Dankzij Pilates is haar ademhaling na chemo beter dan voordien en de Yogafilosofie is een verrijking in haar leven.

 

Sonja vindt het belangrijk dat iedereen mee kan in haar les en geeft daarvoor de nodige opties.

 

Sonja geeft de Pilates Open Level op donderdag om 18u00.

Hanna

Hanna is klinisch psychologe en yogadocent. Ze staat voor een gezonde geest in een gezond lichaam.
Hanna kwam voor het eerst in aanraking met yoga op 16 jaar. Na een intensieve yogacursus in de zomer van 2020, waar ze het effect van yoga zowel op lichamelijk als mentaal-emotioneel vlak heeft ervaren, werd ze pas echt gebeten door de yogakriebel. Hierna besloot ze om een opleiding te volgen tot yogadocent bij YogaLife in Brussel.

 

Hanna geeft de  Dynamic Hatha Flow Yoga op zondag om 11u10.

Nele M.

In 2015 stapte ik nietsvermoedend mijn eerste yogales binnen en dat ben ik blijven doen! Ik ben altijd een sporter geweest, heb veel gedanst en gelopen maar ik merk dat yoga iets heel anders met en voor me doet.

 

Mijn yogamat is sindsdien mijn veilige haven. Een plaats van rust, ontspanning en naar binnen keren. Een plaats waar ik mezelf beter leer kennen en begrijpen, waar ik experimenteer met mijn lichaam en geest. Waar ik op mijn grenzen bots, ze verken, respecteer en verleg. Op dagen dat ik schitter maar ook (en zeker) op baaldagen is mijn yogamat er altijd om evenwicht te brengen.

 

Ik merk nog elke dag dat yoga een bijzondere verbinding is tussen lichaam en geest. De goesting om dit door te geven werd niet te weerstaan. In 2018 vervolledigde ik mijn 200h durende Yoga Teacher Training o.l.v. Joachim Meire en recent de 50h Yin TT olv Mirjam Wagner. Ik blijf het belangrijk vinden me bij te scholen en me te laten inspireren door andere teachers.

 

In mijn lessen wil ik je op een onderbouwde en veilige manier laten kennismaken met de verschillende yogahoudingen en wat yoga voor jou kan betekenen in je dagelijkse leven. Alles om jezelf beter te leren kennen, op en naast de mat. Ik kijk ernaar uit jou mee te nemen op dit boeiende pad!

 

Nele M. geeft Intensive Vinyasa Yoga op donderdagavond om 19u05.

Marta

Marta vond haar plaats op haar mat tien jaar geleden en realiseerde zich al snel dat yoga de sleutel is om lichaam en geest verbonden en gezond te houden. Geïnspireerd en aangemoedigd door haar yogalerares, voltooide ze de Yoga Teacher Training bij Yogalife en de Prenatale en Postpartum Yoga Teacher Training bij Linda Spackman. Ze heeft een doctoraat in de gezondheidspsychologie, werkt als onderzoekster aan de universiteit en heeft twee toffe kindjes.

 

Haar lessen zijn geschikt voor alle niveaus. Haar doel is om haar enthousiasme, stralende glimlach en persoonlijke connectie te gebruiken om elke student te begeleiden op hun persoonlijk yoga avontuur. Als moeder vindt ze het ook leuk om vrouwen te ondersteunen in de verschillende stadia van de zwangerschap en daarna.

 

Marta geeft de Prenatale Yoga op woensdag om 18u00 en de Women’s Yoga (Postnatal friendly) om 19u05. Marta doceert in het Engels.

Joke doet yoga

Joke

Joke volgde al jaren yoga op onregelmatige basis. De laatste 5 jaren vond ze haar weg om yoga te doen met regelmaat. Iedere keer merkte ze meer balans in haar lichaam en geest, een soort comfortabele rust. Pilates deed ze al enkele jaren. Hierin merkte ze een versteviging vanuit de buik waardoor houdingen in de yoga makkelijker werden om te doen. Na een opleiding als yogalifeteacher bij Yogalife begrijpt ze dat lesgeven iets is wat ze met hart en vol passie kan doen zonder dat haar energie verdwijnt uit haar lichaam.

 

In 2022 heeft ze de opleiding pilates bij ‘Goed Bezig’ achter de rug, alsook yoga-anatomy en yoga nidra bij Yogalife. Joke blijft zich bijscholen en volgt op dit moment de opleiding kinderyoga bij El Sole. In de eerste plaats om haar innerlijke kind de nodige zachtheid en aandacht te geven. Met heel veel liefde en respect is haar doel om dit door te geven aan kinderen en volwassen.

 

Ze geeft de lessen met aandacht om blessurevrij te blijven. Ze is steeds op zoek wat de houding in je lichaam kan brengen zodat het je geest en je lichaam kan ondersteunen. Luisteren naar je lichaam, zacht zijn voor je lichaam en tegelijkertijd je lichaam uitdagen is haar moto. Geen acrobatie maar eenvoudige houdingen die iedereen kan meedoen op elk niveau met aandacht voor wat er is in het moment. Het belangrijkste is dat je jezelf kan zijn waar je ook bent.

 

Joke geeft de Soft Pilates om 17u00 op maandag en ze geeft de Kinderyoga op woensdagnamiddag om 14u00 in het Sportcomplex van Kessel-Lo.

KatrienNeyrinck

Katrien

Sinds 2015 is yoga een vast aspect in het leven van Katrien en gaf dit haar de nodige rust en ontspanning tijdens haar studies biomedische wetenschappen en haar daaropvolgend doctoraat. Al snel kreeg ze ook de lesgeefmicrobe te pakken en vanaf 2016, na een opleiding yogilates, begon ze met het delen van haar yogapassie. Sindsdien is deze passie voor yoga is enkel maar blijven groeien en is ze niet gestopt met bijleren. Een daaropvolgende teacher training in yin yoga (2019), hatha/vinyasa yoga (2022) en Thai massage (2022) maakt haar een all-round yoga teacher met het doel om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Yoga is voor iedereen en voor iedereen kan yoga iets anders betekenen. Al is het om rust te vinden, om kracht/flexibiliteit te winnen, om jezelf en je lichaam te ontdekken, om je gedachtemolen even op pauze te kunnen zetten of om te genieten van die zalige Savasana. Elke reden is perfect!

 

Katrien geeft de Relax Yin Yoga op woensdagochtend om 11u10.

Foto Kristina

Kristina

Mijn eerste kennis met pilates was in 2017. In al die jaren heb ik verschillende lesgevers mogen volgen en dankzij al deze mensen ben ik nu zelf Pilates instructor.

 

De credo van mijn leven is ‘Mens sana in corpore sano’. Ik heb veel kennis over gezonde voeding en alternatieve therapieën (aromatherapie en homeopathie).

 

Ik vind altijd tijd in mijn dagelijkse routine voor wandelingen in natuur, meditatie en Zuid-Koreaanse techniek Kouk Sun Do.

 

Kristina doceert de Open Level Pilates om 18u00 op maandag.

Inge_delva_kessello_Adfysio

Inge D.

Inge Delva is onze specialist yoga voor de (peri)menopauze, ofwel: menoyoga. Nadat ze eerst enkele basisopleidingen yoga volgde, verdiepte ze zich verder in yogatherapie. Tijdens die opleiding ontdekte ze dat yoga pas écht therapeutisch kan zijn, als je het afstemt op de persoon in kwestie. Gaandeweg begon ze een passie te voelen voor de (peri)menopauze, en de rol die yoga hierin kan spelen. Ze ontwikkelde een yogatraject om vrouwen te informeren over de (peri)menopauze en de bijhorende symptomen, en gaf hen via yogatechnieken de tools in handen om zichzelf door deze levensfase te loodsen en hierin te ondersteunen. Na een opleiding Menopause Yoga bij Petra Coveney werd ze geaccrediteerd yogadocent voor de (peri)menopauze. Vandaag geeft ze maandelijks een les menoyoga in onze studio. Zorg, aandacht, veiligheid en zachtheid – en dat in een kleine kring van vrouwen in dezelfde levensfase – dat is wat je mag verwachten.

 

Inge geeft maandelijks de Menoyoga op vrijdag van 19u30 tot 21u00.