fbpx

Valérie 

Valérie is het gezicht van Adfysio. Zij werkt al jarenlang als kinesitherapeute en osteopate. Ook in haar vrije tijd is ze geïnteresseerd in sport en het fysieke lichaam. Ze heeft zelf al heel wat ervaring met pilates en volgde dan ook een professionele opleiding als pilates instructor. Haar ervaring als kinesitherapeute en osteopate, in combinatie met haar passie voor pilates, maakt dat zij jou een veilige, alsook dynamische les kan aanbieden, aangepast aan jouw specifieke noden.

Vanaf september 2022 geeft Valerie de Soft Pilates om 9u30 op donderdag.

Els 

Els leerde al van jongsafaan de eerste pilatesprincipes kennen tijdens haar opleiding ballet en hedendaagse dans. Als pilatesinstructor geeft ze vaak extra informatie over het deel van het lichaam dat getraind wordt, alsook geeft ze graag verschillende variaties. Je leert in haar lessen hoe je jezelf kan uitdagen mét respect voor je lichaam en grenzen. Els praktiseert al jarenlang yoga en werkt ook bij Yogalife Brussel als assistente in het opleiden van nieuwe lesgevers. Na haar Hatha Yoga opleiding, specialiseerde ze zich in Yin Yoga en Yoga Nidra, waardoor ze alle tricks in huis heeft om lichaam en geest in balans te brengen.

 

Vanaf 20 september 2022 geeft Els op dinsdagavonden de Yogalates Open Level om 18u en de Relax Yoga om 19u05.

Olivia 

Olivia heeft een brede interesse voor beweging, meditatie, spiritualiteit en gezondheid. Zo kwam ze bij Yoga terecht en volgde ze na haar studies Taal- en Letterkunde en Culturele Studies een yoga-opleiding in Hatha en Vinyasa Yoga in Bali, o.l.v. Indische en Balinese leerkrachten. Daarna volgde ze in 2021 een Pre- en Postnatale Yoga-opleiding bij Jennifer More, geïnspireerd door Vinyasa Yoga. Nu geeft ze met veel plezier en toewijding de (gentle) Hatha en Vinyasa Yoga lessen in Adfysio, waarbij de focus ligt op flow, luisteren naar ons lichaam & mindfulness.

 

Vanaf september 2022 geeft Olivia op woensdag de Prenatale Yoga om 18u30 en de Women’s Yoga om 19u35. Op donderdagavonden doceert ze Vinyasa om 19u en Yoga voor Beginners om 20u05. Op vrijdagavonden vind je haar op de mat om Easy Vinyasa te geven om 17u en Yoga voor Beginners om 18u05. En op zaterdagochtend om 10u05: Dynamic Flow Yoga

Lore

Lore is Pilates instructor sinds 2008. Ze gaf dit initieel geïntegreerd in haar werk als Personal Trainer, later begon ze met groepslessen. Nu begeleidt ze mensen in groep en privé met meditatie, mindfulness en yoga, maar Pilates blijft deel uitmaken van haar aanbod omdat het belangrijk is in een breder aspect van welzijn. Pilates werkt namelijk aan de ‘core’, de ‘powerhouse’ en de houding van het lichaam. Als je goede rompspieren hebt, een trotse, open houding, dan heeft dit een rechtstreeks effect op hoe je je voelt en op wat je uitstraalt, wat dan weer invloed heeft op de rest van je leven. De combinatie Pilates, meditatie en juiste voeding en beweging kan diepe transformaties in mensen teweeg brengen. Pilates geeft de krachtige, lichamelijke kern (buik, bekken, rug, nek) die je correcter laten bewegen in het dagelijkse leven en in andere sporten. Een goede lichaamshouding geeft zelfvertrouwen, meer energie en weerbaarheid, minder stress en rug- en nekklachten, een betere spijsvertering/darmwerking…

 

Lore legt veel focus op techniek en heeft een goed oog in het zien van hoe de beweging wordt uitgevoerd door iemand en hoe deze te corrigeren. Haar instructies en begeleiding zorgen ervoor dat Pilates het beste tot zijn recht kan komen door juist aan te leren en uit te voeren. Het wordt gegeven in kleinere groepen, zoals dat best is voor Pilates. Vraag haar zeker hoe te starten en te verbeteren.

 

Lore geeft de Pilates Open Level les op zaterdagochtend om 9u.

Sofie

Klein, blond en hevig maar op de yogamat de rust zelve.
De aandacht voor de kracht van het nu en het (h)erkennen van eigen grenzen, brachten meer balans in haar leven en al snel werd het Yoga met de grote Y.

 

Vaak zal je haar horen zeggen “glow in the flow”, haar favoriete uitspraak. De aanstekelijke gloed die je krijgt, vind je dan ook terug in haar yoga stijl.
Hedendaags met een luchtig kantje. Down to earth.

 

Haar opleiding Prana Vinyasa Flow® van 200u heeft ze gevolgd bij Nele Van Poucke (affiliaat van Shiva Rea) en ze is Yoga Alliance gecertificeerd.
Verder heeft ze haar vervolgopleiding van 500u vervolmaakt bij My Vinyasa Practice onder leiding van Michelle Young.
Ze heeft ook bijkomstig opleidingen gevolgd tot mindfulness coach en als trainer en sportbegeleider (Sport Vlaanderen en ADEPS (Wallonië en Brussel)).

 

Door haar biomedische achtergrond is ze eveneens geïnteresseerd en geschoold in anatomie wat belangrijk is om blessures te voorkomen en aanpassingen te geven.

 

Sofie geeft de lessen Core Stability op maandagavond. Vanaf 19 september zal ze ook de Relax Yoga (Yin) op maandagavond geven om 20u10.

Kata

Kata is een yoga- en pilates instructor. Ze deelt graag haar passie met haar studenten. Het creëren van een aangename en warme omgeving tijdens haar lessen vindt ze enorm belangrijk. Haar prioriteit is dat iedereen zich veilig en comfortabel voelt tijdens de houdingen. Het doel van Kata is om energie en vitaliteit te verspreiden tijdens haar lessen.

Ze hecht veel belang aan het volgen van je eigen tempo, met respect voor je eigen lichaam. Bij de oefeningen geeft ze verschillende aanpassingen, zodat iedereen zijn eigen niveau volgen.

 

Kata geeft Pilates Open Level op woensdag om 10u en Yogalates om 11u30 op zaterdag. Kata doceert in het Engels.

Sonja

Sonja geeft al meer dan 12 jaar verschillende fitnessgroepslessen. Nadat zij 8 jaar geleden kanker kreeg en een stapje terug moest zetten, gebruikte ze deze tijd om zich verder te ontwikkelen en bij te scholen. Zo is zij ook Personal trainer,  Pilatesinstructor,  Hatha Yoga teacher en Restorative Yoga teacher. Sonja blijft zich bijscholen en volgt nog opleidingen Mindfulness coach en  Craniosacraal. Ze is dankbaar voor haar leven en al de verrijkende opleidingen. Dankzij Pilates is haar ademhaling na chemo beter dan voordien en de Yogafilosofie is een verrijking in haar leven.

 

Sonja vindt het belangrijk dat iedereen mee kan in haar les en geeft daarvoor de nodige opties.

 

Sonja geeft vanaf september 2022 de Pilates Open Level op donderdag om 18u.

Hanna

Hanna is klinisch psychologe en yogadocent. Ze staat voor een gezonde geest in een gezond lichaam.
Hanna kwam voor het eerst in aanraking met yoga op 16 jaar. Na een intensieve yogacursus in de zomer van 2020, waar ze het effect van yoga zowel op lichamelijk als mentaal-emotioneel vlak heeft ervaren, werd ze pas echt gebeten door de yogakriebel. Hierna besloot ze om een opleiding te volgen tot yogadocent bij YogaLife in Brussel.
Hanna geeft in de zomer de Flow Yoga (Hatha) op dinsdagen om 19u35 waarbij de focus ligt op het luisteren naar lichaam en geest.

 

Hanna geeft vanaf september 2022 Dynamic Flow Yoga op zaterdag om 10u05 en ook op zondag om 9u.

Sabine

Sabine is kleuterjuf bij de jongste kleuters in het Freinetonderwijs sinds 10 jaar. Ze is altijd al geboeid geweest door dans en beweging en ook enkele opleidingen achter de rug als Jazz dans instructor voor kinderen via Bloso en volgde in haar jeugdjaren klassiek ballet en moderne dans. Ze heeft ook een opleiding kleuteryoga achter de rug, wat ze vaak ook gebruikt in haar klas. Ze geeft met veel plezier onze lessenreeks kinderyoga dit voorjaar.

 

Ze is zelf al jaren lang bezig met yoga: zo heeft ze een opleiding tot kleuteryoga gevolgd en is ze sinds 2019 de Yoga Life International basisopleiding tot yoga docent gestart, waarna ze zich verder is gaan verdiepen in Yoga Anatomy en Sadhana, een opleiding waar je bewustzijn wordt gestimuleerd en waar je leert voelen dat elke dag, elk moment een nieuw begin is.

 

Sabine geeft de kinderyoga op woensdagnamiddag in het Sportcomplex van Kessel-Lo.

Joni

Op zoek naar een uitlaatklep die ook haar gezondheid zou verbeteren, besloot Joni yoga eens te proberen. En al snel, was ze verknocht. Ze werd sterker, leniger, kortom gezonder, én haar geluksgevoel steeg. Dankzij yoga is ze vaker de persoon die ze graag wil zijn: evenwichtiger, krachtiger, rustiger, energieker, geduldiger. Het kriebelde om zich te verdiepen en verschillende gecertificeerde opleidingen in vinyasa, yin en restoratieve yoga volgden.

 

Haar gevarieerde, doordacht opgebouwde lessen hebben een speelse mix tussen motiverende energie en zachte ontspanning. Joni hecht groot belang aan jezelf kunnen zijn, jezelf ontdekken en daarbij respect hebben voor je eigen grenzen. Door haar niet te stillen honger naar leergierigheid, volgt ze zelf nog steeds les en neemt ze met veel plezier deel aan workshops en trainingen.

 

Joni geeft vanaf september 2022 de Soft Yoga op maandagen om 11u en de Intensive Vinyasa Yoga op dinsdagavonden om 20u10.
Joke doet yoga

Joke

Joke volgde al jaren yoga op onregelmatige basis. De laatste 5 jaren vond ze haar weg om yoga te doen met regelmaat. Iedere keer merkte ze meer balans in haar lichaam en geest, een soort comfortabele rust. Pilates deed ze al enkele jaren. Hierin merkte ze een versteviging vanuit de buik waardoor houdingen in de yoga makkelijker werden om te doen. Na een opleiding als yogalifeteacher bij Yogalife begrijpt ze dat lesgeven iets is wat ze met hart en vol passie kan doen zonder dat haar energie verdwijnt uit haar lichaam.

 

In 2022 heeft ze de opleiding pilates bij ‘Goed Bezig’ achter de rug, alsook yoga-anatomy en yoga nidra bij Yogalife. Joke blijft zich bijscholen en volgt op dit moment de opleiding kinderyoga bij El Sole. In de eerste plaats om haar innerlijke kind de nodige zachtheid en aandacht te geven. Met heel veel liefde en respect is haar doel om dit door te geven aan kinderen en volwassen.

 

Ze geeft de lessen met aandacht om blessurevrij te blijven. Ze is steeds op zoek wat de houding in je lichaam kan brengen zodat het je geest en je lichaam kan ondersteunen. Luisteren naar je lichaam, zacht zijn voor je lichaam en tegelijkertijd je lichaam uitdagen is haar moto. Geen acrobatie maar eenvoudige houdingen die iedereen kan meedoen op elk niveau met aandacht voor wat er is in het moment. Het belangrijkste is dat je jezelf kan zijn waar je ook bent.

 

Vanaf september 2022 geeft Joke de Soft Pilates om 17u op maandag.

 

KatrienNeyrinck

Katrien

Sinds 2015 is yoga een vast aspect in het leven van Katrien en gaf dit haar de nodige rust en ontspanning tijdens haar studies biomedische wetenschappen en haar daaropvolgend doctoraat. Al snel kreeg ze ook de lesgeefmicrobe te pakken en vanaf 2016, na een opleiding yogilates, begon ze met het delen van haar yogapassie. Sindsdien is deze passie voor yoga is enkel maar blijven groeien en is ze niet gestopt met bijleren. Een daaropvolgende teacher training in yin yoga (2019), hatha/vinyasa yoga (2022) en Thai massage (2022) maakt haar een all-round yoga teacher met het doel om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Yoga is voor iedereen en voor iedereen kan yoga iets anders betekenen. Al is het om rust te vinden, om kracht/flexibiliteit te winnen, om jezelf en je lichaam te ontdekken, om je gedachtemolen even op pauze te kunnen zetten of om te genieten van die zalige Savasana. Elke reden is perfect!

 

Katrien geeft vanaf 28 september 2022 Yin yoga op woensdagochtend om 11u05.

 

Foto Kristina

Kristina

Mijn eerste kennis met pilates was in 2017. In al die jaren heb ik verschillende lesgevers mogen volgen en dankzij al deze mensen ben ik nu zelf Pilates instructor.

 

De credo van mijn leven is ‘Mens sana in corpore sano’. Ik heb veel kennis over gezonde voeding en alternatieve therapieën (aromatherapie en homeopathie).

 

Ik vind altijd tijd in mijn dagelijkse routine voor wandelingen in natuur, meditatie en Zuid-Koreaanse techniek Kouk Sun Do.

 

Vanaf september 2022 geeft Kristina de Pilates voor Beginners om 18u op maandag (live les) en de Pilates Open Level om 20u30 op donderdag online.