fbpx

Valérie 

Valérie is het gezicht van Adfysio. Zij werkt al jarenlang als kinesitherapeute en osteopate. Ook in haar vrije tijd is ze geïnteresseerd in sport en het fysieke lichaam. Ze heeft zelf al heel wat ervaring met pilates en volgde dan ook een professionele opleiding als pilates instructor. Haar ervaring als kinesitherapeute en osteopate, in combinatie met haar passie voor pilates, maakt dat zij jou een veilige, alsook dynamische les kan aanbieden, aangepast aan jouw specifieke noden.

Els 

Els leerde al van jongsafaan de eerste pilatesprincipes kennen tijdens haar opleiding ballet en hedendaagse dans. Als pilatesinstructor geeft ze vaak extra informatie over het deel van het lichaam dat getraind wordt, alsook geeft ze graag verschillende variaties. Je leert in haar lessen hoe je jezelf kan uitdagen mét respect voor je lichaam en grenzen. Els praktiseert al jarenlang yoga en werkt ook bij Yogalife Brussel als assistente in het opleiden van nieuwe lesgevers. Na haar Hatha Yoga opleiding, specialiseerde ze zich in Yin Yoga en Yoga Nidra, waardoor ze alle tricks in huis heeft om lichaam en geest in balans te brengen.

Olivia 

Olivia heeft een brede interesse voor beweging, meditatie, spiritualiteit en gezondheid. Zo kwam ze bij Yoga terecht en volgde ze na haar studies Taal- en Letterkunde en Culturele Studies een yoga-opleiding in Hatha en Vinyasa Yoga in Bali, o.l.v. Indische en Balinese leerkrachten. Daarna volgde ze in 2021 een Pre- en Postnatale Yoga-opleiding bij Jennifer More, geïnspireerd door Vinyasa Yoga. Nu geeft ze met veel plezier en toewijding de (gentle) Hatha en Vinyasa Yoga lessen in Adfysio, waarbij de focus ligt op flow, luisteren naar ons lichaam & mindfulness.

Marta 

Marta vond haar plaats op haar mat tien jaar geleden en realiseerde zich al snel dat yoga de sleutel is om lichaam en geest verbonden en gezond te houden. Geïnspireerd door haar yogalerares, voltooide ze de Yoga Teacher Training bij Yogalife en de Prenatale en Postpartum Yoga Teacher Training bij Linda Spackman. Ze heeft een doctoraat in de gezondheidspsychologie, werkt als onderzoekster aan de universiteit en is sinds 2020 moeder van een toffe dochter. Als moeder vindt ze het ook leuk om vrouwen te ondersteunen in de verschillende stadia van de zwangerschap en daarna.

Lore

Lore is Pilates instructor sinds 2008. Ze gaf dit initieel geïntegreerd in haar werk als Personal Trainer, later begon ze met groepslessen. Nu begeleidt ze mensen in groep en privé met meditatie, mindfulness en yoga, maar Pilates blijft deel uitmaken van haar aanbod omdat het belangrijk is in een breder aspect van welzijn. Pilates werkt namelijk aan de ‘core’, de ‘powerhouse’ en de houding van het lichaam. Als je goede rompspieren hebt, een trotse, open houding, dan heeft dit een rechtstreeks effect op hoe je je voelt en op wat je uitstraalt, wat dan weer invloed heeft op de rest van je leven. De combinatie Pilates, meditatie en juiste voeding en beweging kan diepe transformaties in mensen teweeg brengen. Pilates geeft de krachtige, lichamelijke kern (buik, bekken, rug, nek) die je correcter laten bewegen in het dagelijkse leven en in andere sporten. Een goede lichaamshouding geeft zelfvertrouwen, meer energie en weerbaarheid, minder stress en rug- en nekklachten, een betere spijsvertering/darmwerking… Ook voor lopers is het ideaal om de druk op de rug en het bekken te minderen. Lore legt veel focus op techniek en heeft een goed oog in het zien van hoe de beweging wordt uitgevoerd door iemand en hoe deze te corrigeren. Haar instructies en begeleiding zorgen ervoor dat Pilates het beste tot zijn recht kan komen door juist aan te leren en uit te voeren. Het wordt gegeven in kleinere groepen, zoals dat best is voor Pilates. Vraag haar zeker hoe te starten en te verbeteren.

Charlotte

Charlotte is kinesitherapeut bij Adfysio. Ze studeerde in 2016 af als als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specialisatie Sportkinesitherapie te Leuven. Als resultaat van haar onaflatende interesse voor het menselijke lichaam, volgde ze in 2018 het postgraduaat Manuele Therapie aan de UGent en behaalde ze ook een opleiding Dry Needling.

 

Dit maakt haar de perfecte leerkracht voor onze rug- en nekschool! Het geeft haar een enorme boost tijdens de rug- en nekschool mensen te helpen om hun doelen pijnvrij te bereiken, gemotiveerd te blijven en op een gezonde manier te kunnen bewegen. Daarnaast werkt haar enthousiasme ook aanstekelijk!

Sabine

Sabine is kleuterjuf bij de jongste kleuters in het Freinetonderwijs sinds 10 jaar. Ze is altijd al geboeid geweest door dans en beweging en ook enkele opleidingen achter de rug als Jazz dans instructor voor kinderen via Bloso en volgde in haar jeugdjaren klassiek ballet en moderne dans. Ze heeft ook een opleiding kleuteryoga achter de rug, wat ze vaak ook gebruikt in haar klas. Ze geeft met veel plezier onze lessenreeks kinderyoga dit voorjaar.

 

Ze is zelf al jaren lang bezig met yoga: zo heeft ze een opleiding tot kleuteryoga gevolgd en is ze sinds 2019 de Yoga Life International basisopleiding tot yoga docent gestart, waarna ze zich verder is gaan verdiepen in Yoga Anatomy en Sadhana, een opleiding waar je bewustzijn wordt gestimuleerd en waar je leert voelen dat elke dag, elk moment een nieuw begin is. Sabine geeft de online les Gentle Hatha.

IMG_20220107_120458-01

Marianna

Marianna is gepassioneerd door wellness en fitness en geeft sinds mei 2013 zowel privé- als groepslessen Pilates.

Ze creëert graag veilige work-outs die je voldoende uitdagen en waardoor je een beter postuur en levensstijl zal bereiken in een leuke en relaxte sfeer.

Een persoonlijke aanpak is voor haar belangrijk: ze kijkt steeds naar de persoonlijke omstandigheden en fitness doelen van de leerlingen, op basis waarvan ze haar les creëert.

 

Ieder jaar reist ze de wereld rond om lessen en workshops bij te wonen van de beste Pilates instructors om haar kennis bij te schaven.

 

Marianna geeft Pilates Intermediate (live & online) en Pilates Open Level.

Mickey

Mickey heeft yoga ontdekt in 2012 tijdens een 3 maand durende backpacking trip doorheen India. Zijn allereerste kennismaking was een ware onderdompeling in de klassieke yoga met o.a. 4 uur yoga per dag in een Sivananda ashram. In 2017 volgde Mickey een yoga opleiding in Hatha-Vinyasa in Thailand. Mickey hecht veel belang aan gezondheid (mentale, fysieke, spirituele, financiële,…), vrede, menselijkheid, en zelfrealisatie.

 

Naast yoga kan je hem vinden in de natuur voor een trailrun, aan een laptop om te ondernemen, of in een coachingsgesprek.

 

Mickey geeft de Dynamic Hatha Yoga op dinsdagavond.

Yoga profile

Kata

Kata is een yoga- en pilates instructor. Ze deelt graag haar passie met haar studenten. Het creëren van een aangename en warme omgeving tijdens haar lessen vindt ze enorm belangrijk. Haar prioriteit is dat iedereen zich veilig en comfortabel voelt tijdens de houdingen. Het doel van Kata is om energie en vitaliteit te verspreiden tijdens haar lessen.

Ze hecht veel belang aan het volgen van je eigen tempo, met respect voor je eigen lichaam. Bij de oefeningen geeft ze verschillende aanpassingen, zodat iedereen zijn eigen niveau volgen.

 

Kata geeft Pilates op zaterdagvoormiddag.

Sonja

Sonja geeft al meer dan 12 jaar verschillende fitnessgroepslessen. Nadat zij 8 jaar geleden kanker kreeg en een stapje terug moest zetten, gebruikte ze deze tijd om zich verder te ontwikkelen en bij te scholen. Zo is zij ook Personal trainer,  Pilatesinstructor,  Hatha Yoga teacher en Restorative Yoga teacher. Sonja blijft zich bijscholen en volgt nog opleidingen Mindfulness coach en  Craniosacraal. Ze is dankbaar voor haar leven en al de verrijkende opleidingen. Dankzij Pilates is haar ademhaling na chemo beter dan voordien en de Yogafilosofie is een verrijking in haar leven.

 

Sonja vindt het belangrijk dat iedereen meekan in haar les en geeft daarvoor de nodige opties.

 

Sonja geeft (vanaf binnenkort) de Pilates Open Level op woensdagochtend.