Workshop: Yoga voor fietsers

Workshop ‘Yoga voor fietsers’

Wat?

Ben je op zoek naar goede stretchoefeningen om blessures te voorkomen? Of fiets je regelmatig en wil je je spieren versoepelen? Dan is de workshop ‘Yoga voor fietsers’ iets voor jou!

Waar?

In Adfysio (Diestesteenweg 178, 3010 Kessel-Lo)

Wanneer?

Dinsdag 3 mei 20u-21u30

Kostprijs?

€20

Yoga voor fietsers

 

Wegens grote interesse voor deze workshop organiseren we hem maar liefst twee keer: op dinsdag 19 april én op dinsdag 3 mei!

 

In steeds meer magazines voor fietsers verschijnen er artikels over de voordelen van een yoga practice voor fietsers. Yoga verbetert je prestaties en verkleint de kans op blessures. In deze workshop doen we een uitgebreide yogales met poses die specifiek werken op de spiergroepen die fietsers het meest gebruiken. We focussen op een algemene verbetering van je core, alsook een goede lichaamshouding. De spieren in de benen worden verstevigd en door samen te werken met de ademhaling gaan we ook opgebouwde spanningen in spieren en lichaam losmaken.

 

Yoga is een goede practice om te herstellen van een fietstraining alsook meer kracht en flexibiliteit op te bouwen voor je volgende fietstour. We gaan in deze workshop verschillende yogahoudingen doen die je kan integreren in je dagelijks trainingsschema. We doen ook een aantal diepe stretchoefeningen, waar we een aantal minuten in een houding blijven om op de dieperliggende weefsels te werken. Zo worden niet alleen de spieren verstevigd, maar ook de ligamenten en gewrichten worden versterkt.

 

Ideaal dus voor alle fietsers, beginners en gevorderden, alsook andere sporters zijn zeker welkom!

 

Schrijf je hier in voor de workshop ‘Yoga voor fietsers’ op 19 april of dinsdag 3 mei 2022