Workshop
‘Yoga & stretching voor dansers’

Workshop ‘Yoga & stretching voor dansers’

Wat?

Een workshop yoga om je houding, coördinatie en flexibiliteit te verbeteren.

Waar?

Sportcomplex Kessel-Lo (Zaal C).

Wanneer?

Dinsdag 14 december 20-22u.

Kostprijs?

€25.

Yoga & stretching voor dansers

 

Zou je graag je houding en coördinatie verbeteren als danser? Of wil je graag flexibeler worden en meer bewust gebruik maken van je ademhaling? Dan is deze workshop iets voor jou!

 

In deze workshop doen we een uitgebreide yogales met houdingen die focussen op de spiergroepen die dansers het meest gebruiken en nodig hebben. We focussen hierbij vooral op rug, schouders, core en benen. Stap voor stap word je begeleid in de poses. Bij elke houding wordt uitgelegd waarom we deze specifieke houding doen en wat de voordelen zijn voor dansers. Op deze manier kan je thuis deze houdingen blijven oefenen en je dansersspieren sterker maken. We doen ook een aantal oefeningen om coördinatie en balans te vergroten en natuurlijk werken we ook aan een goede basishouding.

 

We werken met een bewuste ademhaling, zodat je leert om in je dans practice ook je ademhaling te gebruiken om je uithoudingsvermogen te vergroten.

 

We doen ook een aantal diepe stretchoefeningen, waar we een aantal minuten in een houding blijven om op de dieperliggende weefsels te werken. Zo worden niet alleen de spieren verstevigd, maar ook de ligamenten en gewrichten worden versterkt. Bij deze workshop gaan we dus focussen op balans, flexibiliteit, kracht, volhouding, concentratie en ademhaling. Het is een perfecte aanvulling op je dans practice en gaat deze op verschillende gebieden optimaliseren.

 

Je hoeft trouwens geen danser te zijn om de verschillende voordelen van deze workshop te ervaren!

 

 

 

Schrijf je hier in voor de workshop ‘Yoga & stretching for dancers’ op 14 december 2021