Workshop

Summer Stretch & Relax Yin Yoga

Workshop ‘Summer Stretch & Relax Yin Yoga’

Wat?

Een workshop waarin we uitgebreid te tijd nemen om ons lichaam goed te rekken en te stretchen om zo terug in ons natuurlijk ritme te komen.

Waar?

In Adfysio (Diestesteenweg 178, 3010 Kessel-Lo)

Wanneer?

Dinsdag 12 juli 20u-21u30.

Kostprijs?

€25

Summer Stretch & Relax Yin Yoga

 

Een workshop waarin we tijdens een extra lange Yin Yogales ons lichaam helemaal zullen rekken en stretchen. We gebruiken verschillende props (bolsters, yogablokken, riemen, dekentjes,…) om de houding aan te passen aan het lichaam. De les gaat traag en langzaam om ook een dieper gevoel van ontspanning en relaxatie te bekomen.

 

Tijdens de zomermaanden zijn we vaak wat uit ons natuurlijke ritme. We bewegen meer dan doorheen het jaar, of net minder omdat er zoveel andere leuke dingen te doen zijn.

 

In deze XL-les nemen we uitgebreid de tijd om het lichaam goed te rekken en te strekken. We doen alles langzaamaan en in slow-motion, geven ons lichaam tijd om aan te passen aan de houdingen. Yin yoga is een vorm van yoga waarbij je niet dynamisch van de ene houding in de andere gaat. Je blijft daarentegen lang in één houding, waardoor er bewust niet gewerkt wordt op de spieren maar wel op het onderliggend bindweefsel. Dit maakt dat je je na de les heel wat minder stijf voelt en vooral heel beweeglijk.

 

We werken tijdens deze les op verschillende mentale energiebanen en meridianen om blokkades vrij te maken en spanningen los te laten. De focus ligt op ontspanning en relaxatie. We nemen de tijd voor een ademhalingsoefening bij aanvang van de les en sluiten af met een heerlijke bodyscan. Na de les voel je je terug soepel, flexibel en helemaal ontspannen.

 

 

 

 

 

Schrijf je hier in voor de workshop ‘Summer Stretch & Relax Yin Yoga’ op dinsdag 12 juli 2022