Rug- en nekschool

Neem de juiste houding aan dankzij onze rug- en nekschool

 

Onder het motto ‘preventie is beter dan genezen’, helpen we jullie graag om verantwoord de juiste houding aan te nemen.

De rug- en nekschool is dan ook een behandelingstraject waarbij, in een programma van 10 sessies, je zelf leert hoe de rug en de nek efficiënt te gebruiken.

 

Het traject is van toepassing voor alle mensen die rug- of nekklachten (gehad) hebben: acuut, chronisch, pre- en postoperatief en op zoek zijn naar de juiste houding voor rug en nekklachten te minimaliseren.

 

In de rug- en nekschool leren we over de verschillende soorten (pijn)klachten die er bestaan en hoe we hier mee kunnen omgaan. Er wordt ergonomisch advies op maat gegeven evenals hef- en tilttechnieken waarbij de rug en nek zoveel mogelijk gespaard blijven. Bovendien worden de basis rug- en nekspieren getraind en gestretcht waar nodig.

 

Wens je nadien nog verder te werken op je spiercorset (core stability) onder begeleiding? Dan kan dit in de aanvullende rug- en nekschool versie 2 of Core en Stability, ook telkens op maandagavond. Tijdens deze lessen gaan we in kleine groepjes samen trainen aan controle, stabiliteit en kracht. Door middel van een circuit werken we op verschillende aspecten van het lichaam. We maken hierbij gebruik van ons eigen lichaamsgewicht als ook van therabanden. Dus heb je zin om onder begeleiding verschillende aspecten van je lichaam een boost te geven?  Dan is de rug- en nekschool versie 2 iets voor jou!

 

Deze lessen worden gegeven door kinesiste Charlotte Huybrechts. Charlotte werkt voor groepspraktijk Adfysio en is opgeleid in algemene kinesitherapie, sportrevalidatie, manuele therapie en dry needling.

 

 

Schrijf je hier in voor Rug- en nekschool