fbpx

Rug- en nekschool & Core Stability

Neem de juiste houding aan dankzij onze rug- en nekschool

 

Onder het motto ‘preventie is beter dan genezen’, helpen we jullie graag om verantwoord de juiste houding aan te nemen.

 

Momenteel bieden we geen rug- en nekschool aan. Wél Core Stability! Deze kan je terugvinden op ons uurrooster.

Toch interesse in rug- en nekschool? Stuur gerust een mailtje naar groepslessen@adfysio.be en bij voldoende interesse voorzien we eventueel een nieuwe reeks in de toekomst.

Rug- en nekschool

 

Dit is een behandelingstraject van 10 sessies waarin je zelf leert hoe de rug- en nek efficiënt te gebruiken, waarvan 5 sessies theorie en 5 sessies praktijk. Aangezien het een traject is, is het de bedoeling dat je je voor alle 10 sessies engageert. Eén les later instappen kan, maar het is niet de bedoeling om later nog in te stromen.

Het traject is van toepassing voor alle mensen die rug- of nekklachten (gehad) hebben: acuut, chronisch, pre- en postoperatief en op zoek zijn naar de juiste houding voor rug en nekklachten te minimaliseren. Hier leren we over de verschillende soorten (pijn)klachten die er bestaan en hoe we hier mee kunnen omgaan. Er wordt ergonomisch advies op maat gegeven evenals hef- en tilttechnieken waarbij de rug en nek zoveel mogelijk gespaard blijven. Bovendien worden de basis rug- en nekspieren getraind en gestretcht waar nodig.

Core stability

 

Wens je nadien nog verder te werken op je spiercorset (core stability) onder begeleiding? Dan kan dit in de aanvullende les Core Stability. In deze les kan je instappen wanneer je wilt en wordt er verder gewerkt op de Core Stability aangepast aan ieders niveau. Het is niet noodzakelijk om eerst rug- en nekschool te hebben gevolgd. Iedereen is welkom!

 

Tijdens deze lessen gaan we in kleine groepjes samen trainen aan controle, stabiliteit en kracht. Door middel van een circuit werken we op verschillende aspecten van het lichaam. We maken hierbij gebruik van ons eigen lichaamsgewicht als ook van therabanden. Dus heb je zin om onder begeleiding verschillende aspecten van je lichaam een boost te geven?  Dan is Core Stability iets voor jou!

 

Schrijf je hier in voor Core stability